Авторизация

Президент: Професія військового лікаря - одна з найважливіших для безпеки держави і особливо під час військової агресії

Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки на Донеччину відвідав 66 військовий мобільний госпіталь та подякував медикам, які надають допомогу пораненим та  рятують чимало українських захисників, а також привітав їх за професійним святом - Днем медика.


«В найгостріші моменти, коли був аеропорт (Донецький аеропорт - ред.), Дебальцево, поранені і ті, хто готувалися до евакуації, були врятовані руками військових медиків. Фах лікаря є одним із найбільш шанованих, а професія військового доктора – одна з найважливіших для безпеки держави. Найбільше це відчувається зараз, в цей час, коли на Сході України триває військова агресія Російської Федерації проти вільної, незалежної та суверенної України», - наголосив Глава держави.


Президент відзначив медиків, які самовіддано виконують професійний обов’язок в умовах бойових дій, під ворожими кулями й снарядами надають медичну допомогу українським воїнам, часто-густо ризикуючи власним життям. За словами Глави держави, в зоні бойових дій та на передньому краї оборони безпосередню участь у наданні медичної допомоги взяло більше 3,5  тис. військових медиків, з них більше 200 отримали поранення. 248 військових медиків були нагороджені високими державними нагородами. 


Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих 38 військових медиків. Серед них 25-річний Герой України Ігор Зінич, який мав право на ротацію і можливість поїхати додому, але відмовився і залишився, щоб допомагати побратимам. «У нього була дуже важлива роль – він рятував "кіборгів" в Донецькому аеропорту, 40 побратимам врятував життя, а себе не вберіг. Царство тобі небесне, Ігорю, і вічна пам'ять. Ми схиляємо голови перед лікарями, фельдшерами, медичними працівниками, які загинули, виконуючи свій військовий обов’язок», - зазначив Петро Порошенко.


Глава держави відзначив масштаби роботи воєнної медицини. Так, від початку військової агресії проти України медичну допомогу у лікувальних закладах Міноборони отримали більше 10 тисяч українських воїнів, 86 тис. тисячам учасників бойових дій було забезпечено фахову діагностику та надано кваліфіковане лікування. За словами Президента, 3 700 офіцерів та солдат пройшли медико-психологічну реабілітацію в санаторно-курортних закладах Міністерства оборони - більшість з них виявили бажання після якісної допомоги, яку надали українські лікарі, повернутися в свої частини і продовжити службу.


Петро Порошенко особливо відзначив колективи Військово-медичного клінічного центру Західного регіону та 66-го військового мобільного госпіталю, які  під час загострення бойових дій в районі Дебальцевого та на Світлодарській дузі врятували  життя десяткам поранених і травмованих військовослужбовців. «Переконаний, що Покровськ стане рідним для вашого мобільного шпиталю, і на модернізованій базі колишньої Вузлової лікарні Донецької залізниці працюватиме кращий військовий гарнізонний госпіталь, - з новітнім медичним обладнанням та висококваліфікованим персоналом», - наголосив Президент. Глав держави нагадав, що на початку агресії у військових не було навіть аптечок, кровоспинних засобів, ліків і багато чого ще, а також санітарних автомобілів, евакуаційної авіації.


Президент наголосив на важливості професійності, навиків та патріотизму медиків. «Від щирого серця вітаю всіх лікарів з Днем медика. Мужності Вам, сил всім,  хто продовжує змагатися зі смертю за життя наших воїнів. Продовжує змагатися і перемагає», - зазначив Петро Порошенко.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка