Авторизация

Президент: Безвізовий порядок з Євросоюзом – це гігантський крок до Європи, до утвердження свободи людини, утвердження незалежності нашої держави

Безвізовий режим з Євросоюзом дає українцям набагато більше можливостей, ніж подорожі за спрощеною процедурою. Це – утвердження свободи людини, утвердження незалежності нашої держави. Про це сказав Президент Петро Порошенко під час прес-конференції.


«Я впевнений, що йдеться про подію надзвичайно більш глибокого символічного значення. Це – гігантський крок до Європи, до утвердження свободи людини, утвердження незалежності нашої держави», - заявив Президент.


Важливими наслідками запровадження безвізового режиму Петро Порошенко також назвав нарешті вихід України із кола так званих пострадянських держав та ще глибше залучення нашої держави до спільного європейського цивілізаційного простору.


«Тепер хіба-що божевільні можуть вважати Україну частиною так званого «русского мира». Україна, як я вже казав, це частина об’єднаної Європи, від Лісабона до Харкова. Ми поділяємо спільні цінності. І при цьому зберігаємо, ми, українці, свою національну ідентичність», - наголосив Президент.


Глава держави назвав перші практичні результати запровадження спрощеного режиму, зокрема понад три мільйони триста тисяч українських громадян вже отримали біометричні паспорти і зможуть перетинати кордон без віз. Він також зауважив, що у 2016 році українці більше 15 мільйонів разів перетинали державний кордон України з країнами Європейського Союзу.


«Україна відкрита для світу. Світ відкритий для України, а ступінь свободи дуже серйозно зростає. Чим більше, я в цьому переконаний, українці власними очима побачать Європу, Європейський Союз, тим міцнішим і незворотнішим буде наш європейський вибір», - сказав Петро Порошенко, зазначивши, що нині одним із перших завдань для влади є робота, спрямована на здешевлення витрат на дорогу для подорожей українців. У цьому контексті він зазначив, що «Укрзалізниця» налагоджує залізничне сполучення з країнами-членами ЄС, а Міністерство транспорту та інфраструктури запускає на український ринок низку закордонних лоукостів, які мають забезпечити відносно дешеві, доступніші авіаперельоти. Це також змусило і вітчизняні компанії суттєво знизити ціни на квитки до Європи, додав Глава держави.


За словами Президента, громадяни України мають можливість подорожувати без віз до 52 країн з якими вже працює безвізовий режим, у червні цього року до цього списку додаються 34 європейські держави. Він також констатував, що запровадження Євросоюзом безвізового режиму відкриває шлях до його лібералізації ще з трьома десятками країн так званого «білого шенгенського списку», до якого входять держави Європи, Центральної та Південної Америки, країн Перської Затоки, країн Азії. Відповідні переговори за дорученням Президента було розпочато ще в 2014 році і з низкою країн вони вже завершені. «Ми чекаємо просто вступу в дію рішення про безвізовий режим і шляхом обміну нот ці домовленості будуть реалізовані. По решті країн – в дуже короткий термін ми сподіваємося закінчити двосторонні внутрішні процедури», - констатував Глава держави.


Відповідаючи на запитання журналістів щодо можливостей користування безвізовим режимом громадянами України, які проживають на тимчасово окупованій території Донбасу та незаконно анексованого Криму, Президент сказав: «Я щиро вірю, що зможуть. Зможуть, коли Крим і Донбас будуть повернуті до України, коли український суверенітет буде відновлений над українським Кримом і українським Донбасом».


При цьому Глава держави також зазначив, що «зараз цими перевагами зможуть скористатися тимчасово переміщені особи після проведення відповідної процедури». Але при цьому він наголосив, що «ми маємо дуже відповідально ставитися до кожного біометричного паспорта, який видає українська влада».

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?