Авторизация

Найбільший внесок у запровадження безвізу ЄС зробили мільйони українців під час Революції Гідності та українські захисники на Донбасі – Президент

Президент Петро Порошенко в інтерв’ю телеканалу «1+1» висловив впевненість, що найбільший внесок в питанні запровадження Європейським Союзом безвізового режиму зробили мільйони небайдужих українців під час Революції Гідності та українські військові, які нині боронять Україну від російської агресії.


Відповідаючи на питання, що багато амбітних людей в Україні, хотіли би зараз бути на місці українського Президента і записати у свою біографію отримання Україною безвізу з ЄС, Петро Порошенко зазначив, що не багато хто заздрить очільнику воюючої країни. Глава держави додав: «Звичайно, є велика спокуса сказати, що це моя робота, це я зробив. Або сказати, що це робота моя і українських дипломатів, які зробили блискучу роботу. Або подякувати українським парламентарям, урядам». Але Президент наголосив, що є ті, хто зробив найбільше.


«Якщо спитати, хто, вибачте за пафос, але я насправді так думаю, зробив найбільший внесок у те, що безвізовий режим відбувся, то це мільйони українців під час Революції Гідності, і сотні тисяч наших солдат, які захистили суверенітет, територіальну цілісність і незалежність держави. Маючи народ і армію, дуже легко робити все інше, що дозволило нам мати сьогоднішнє свято», - зазначив Президент.


Петро Порошенко нагадав, що в 2013 році український президент був «нерукопотискаємий» в світі, зокрема це дуже сильно відчувалося під час саміту «Східного партнерства» у Литві. «Це було брутальне розчарування. Коли всі отримали підтвердження, що він (Віктор Янукович – ред.) залежний, слабкий, несамостійний, і точно неєвропейський», - зазначив Глава держави.


Сьогодні, за словами Петра Порошенка, є підтримка країн Європи, США, Канади, Австралії, Японії, Нової Зеландії, країни Азії тощо. Президент розповів, що днями відвідає з візитом Мальту. «Саме під мальтійським головуванням відбувався цей величезний прогрес. І Прем’єр-міністр Мальти, і Президент, і опозиційний лідер вважали надання безвізового режиму під їхнім головуванням справою власної честі. Їм це вдалося», - зазначив Петро Порошенко, подякувавши за таку підтримку.


Президент відзначив величезну роботу Великої Британії та США в питанні оборонного співробітництва, а також Німеччини та Франції. «Хотів би скористатися можливістю і подякувати Канцлеру Німеччини Ангелі Меркель і тепер вже колишньому Президенту Франції, але великому другові України Франсуа Олланду», - сказав Петро Порошенко.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?