Авторизация

Президент: Лінія Київ-Мінськ – це вісь добросердечна, дружби й миру

Українсько-білоруський кордон був, є і завжди буде кордоном дружби, добросусідства, надійного партнерства. Кордоном миру. І ніхто і ніколи Україну і Білорусь не посварить. Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час участі разом з Президентом Білорусі Олександром Лукашенком у заходах з нагоди річниці аварії на Чорнобильській АЕС.


«Сьогодні проти України ведеться неоголошена війна. Ми українці зараз боремося за незалежність, за суверенітет і територіальну цілісність нашої держави. За звільнення українського Донбасу і Криму. Ми знову поховали тисячі загиблих. Знову маємо сотні тисяч вимушених переселенців, чия біда є прямим наслідком агресії проти України.  Впевнений, що ми, разом, приборкаємо і цього демона», - підкреслив Петро Порошенко.


Глава Української держави наголосив: «Для нас надзвичайно важливо, і я в цьому впевнений, що українсько-білоруський кордон був, є і завжди буде кордоном дружби, кордоном добросусідства, кордоном нашого надійного партнерства. Наголошую, кордоном миру. І ніхто і ніколи Україну і Білорусь не посварить».


«Я отримав тверде підтвердження і запевнення від Президента Білорусі. Ніхто і ніколи не зможе втягнути Білорусь у війну проти України.  Цього не допустять миролюбний народ Білорусі та її досвідчений та високодостойний Президент Лукашенко Олександр Григорович», - зазначив Президент.


Петро Порошенко підкреслив, що Україна високо цінує дружбу і співпрацю з Білоруссю. «А лінія Київ-Мінськ – це вісь добра, дружби й миру», - додав він.


Президент Республіки Білорусь Олександр Лукашенко зазначив, що українці знають про позицію білоруського народу. «Мир, мир і лише мир. Українці ніколи для білорусів не були чужими людьми», - наголосив він. Лідер Білорусі підкреслив: «Ми рідні люди. Ми можемо прийти до вас чи приїхати лише на тракторі – допомогти вам обробляти землю, якщо потрібно. Що ми і робимо – ви допомагаєте нам, наші селяни допомагають вам. Ми будемо працювати лише в ім’я миру. У нас немає іншої мети».


Олександр Лукашенко запевнив у готовності Білорусі робити все можливе для досягнення миру: «Українська земля для мене не чужа – тут зарите, між Києвом і Черніговом, коріння і моїх предків». «Ми будемо слідувати курсу дружби, взаємної співпраці. Ми завжди будемо жити як добрі сусіди – сусідів не обирають, вони від Господа. Тому будьте впевнені, що білоруси були і будуть завжди надійними друзями», - додав він.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?