Авторизация

Марина Порошенко: Інклюзивна освіта – це потреба сьогодення і майбутнього

Дружина Президента України Марина Порошенко відвідала Чернігівську область із робочим візитом. Перша леді взяла участь у триденному спеціалізованому тренінгу «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації», який проводить Благодійний Фонд Порошенка. Навчальний курс пройшли понад 70 фахівців психолого-медико-педагогічних консультацій Чернігівщини. 


Марина Порошенко: Інклюзивна освіта – це потреба сьогодення і майбутнього


Марина Порошенко повідомила, що Чернігівська область увійшла до п’ятірки регіонів, у яких системно буде впроваджуватися інклюзивна освіта. Наразі в рамках національного проекту Запорізька, Дніпропетровська, Житомирська, Хмельницька та Чернігівська області працюють над створенням і розвитком інклюзивного освітнього середовища для «особливих» дітей у загальноосвітніх школах.


За словами дружини Глави держави, інклюзивна освіта – це потреба сьогодення і майбутнього. «Вона дозволяє учням з особливими освітніми потребами краще реалізувати свій потенціал у навчанні, порівняно з однолітками в неінклюзивному середовищі. Більше того, інклюзія позитивно впливає на подальші життєві перспективи таких дітей після закінчення середньої школи. Зокрема, підвищує шанси на  працевлаштування та реалізацію у житті», - зазначила вона.


Марина Порошенко: Інклюзивна освіта – це потреба сьогодення і майбутнього


Марина Порошенко та голова Чернігівської облдержадміністрації Валерій Куліч підписали Меморандум про співпрацю щодо розвитку інклюзивного освітнього середовища на Чернігівщині.


І вже як партнерам дружина Президента вручила голові Чернігівської ОДА дизайн-проект сучасної Медіатеки.  Найближчим часом такі інтерактивні бібліотеки будуть створені в інклюзивних школах регіону.


За статистикою сьогодні в Чернігівській області лише 11 % шкіл надають освітні послуги за інклюзивною формою навчання – 62 навчальних заклади. У них навчається 116 учнів з особливими освітніми потребами. Однак лише 29% «особливих» дітей регіону охоплені інклюзією.


 

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?