Авторизация

Ваша могущество не лише в міцній броні та могутній зброї, вона – в рішучості, сміливості та готовності віддати життя за Україну - Президент танкістам

Президент Петро Порошенко на Луганщині зустрівся з військовослужбовцями однієї з танкових частин, яка згідно Мінських домовленостей відведена від лінії зіткнення.


Петро Порошенко наголосив, що йому, як Верховному Головнокомандувачу Збройних Сил України, дуже приємно особисто вітати славетних захисників України, які перебувають на передньому краї боротьби з ворогом. Він підкреслив, що Збройні Сили України героїчно і стійко виконують завдання антитерористичної операції, утримуючи визначені рубежі та зриваючи загарбницькі плани країни-агресора.


Глава держави зазначив,  український народ платить високу ціну за свою незалежність. Лише протягом цього року від ворожих обстрілів загинуло 69 військовослужбовців Збройних Сил і більше 420 було поранено, а всього за час проведення антитерористичної операції Україна втратила 2652  воїна з усіх силових відомств - Збройних Сил України, Служби безпеки, Національної гвардії, прикордонників, Національної поліції та інших.


Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять українських воїнів і мирних громадян України, які загинули у війні, що її розв’язав російський агресор.


Ваша могущество не лише в міцній броні та могутній зброї, вона – в рішучості, сміливості та готовності віддати життя за Україну - Президент танкістам


Глава держави підкреслив, що танкові частини Збройних Сил України відродилися у запеклих боях і є сьогодні головною ударною силою Сухопутних військ. «Це і наші танкові бригади, і танкові підрозділи у моторизованих бригадах, коли вперше була розповсюджена практика танкових підрозділів в аеромобільних бригадах, яка повністю себе виправдала. На сьогоднішній день кожен український військовий, який боронить українську державу, чітко знає, що коли поруч з ним знаходяться танкісти – перемога забезпечена», - сказав Петро Порошенко.


«Це – потужний вогневий кулак, який у разі загострення ситуації спроможний і зупинити наступальні дії агресора, і пробити його найскладнішу оборону», - переконаний Президент.


«Ваша сила не лише в міцній броні та могутній зброї, яку ми щойно побачили на стрільбах і навчаннях. Ваша сила – в рішучості, сміливості, безстрашності. Вона – в готовності віддати життя за Україну», - звернувся до танкістів Глава держави.


Петро Порошенко зазначив, що сьогодні, відповідно до Мінських домовленостей, крупнокаліберна артилерія, танки, важке озброєння відведено з передових позицій.


Водночас він наголосив, що усі танкові частини та підрозділи знаходяться у повній бойовій готовності і за потреби у найкоротший час повернуться до визначених місць для зміцнення українських оборонних рубежів. Глава держави додав, що не винятком є 17-та танкова частина, що має свій героїчний літопис, бойову майстерність та традиції, а особовий склад бригади набув високих професійних якостей, змужнів та став вагомим стримуючим фактором для наступальних планів російсько-терористичних загарбників.


Ваша могущество не лише в міцній броні та могутній зброї, вона – в рішучості, сміливості та готовності віддати життя за Україну - Президент танкістам


Президент віддав танкістам наказ постійно вдосконалювати бойову майстерність, знання, посилювати пильність, а у разі загострення обстановки – не вагаючись виконати визначені бойові завдання. «Спостерігаючи за вашими маневрами, вкотре переконався, що ви, бійці-танкісти, не марнуєте часу. Наші воїни вчяться займати позиції, відбивати нищівним вогнем атаки ворога, надійно прикривати і підтримувати піхоту та один одного», - зазначив Петро Порошенко, додавши, що лише активним тренуванням у нестандартній та наближеній до бойової обстановці можна довести свої дії до професійного автоматизму.


Президент нагадав, що доручив Міністру оборони і Начальнику Генерального штабу подбати про грошове забезпечення: вже з 1 квітня військовослужбовці, які перебувають на передовій, будуть отримувати доплату до грошового забезпечення в розмірі 7,5 тис. грн, доплата захисникам, які перебувають на другій лінії оборони, становитиме до 3,5 тис. грн. Крім того, доручено забезпечити покращення розміщення військовослужбовців в місцях постійної дислокації.


«Вдивляючись у ваші обличчя, відчуваю несказанну гордість, що Україна має таких синів – мужніх, самовідданих країні та народові. Як справжні сини своєї Вітчизни, ви виступили на її захист», - наголосив Президент та подякував воїнам від імені українського народу.


Глава держави висловив переконання, що спільними зусиллями з дипломатами в країну буде повернуто мир та спокій, а також українській суверенітет на окуповані території.


Президенту було продемонстровано проведення тактичних занять з вогневої підготовки та відпрацювання нормативів особливим складом танкової бригади. Він також ознайомився з ходом виконання заходів бойової підготовки танкових підрозділів і стрільбою.


Верховний Головнокомандувач також прийняв доповідь про оперативну обстановку в районі АТО.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?