Авторизация

Луковица держави: Посилення оборонного потенціалу України – це безпека Європи і Трансатлантичної спільноти

Посилення обороноздатності Української держави стане не лише запорукою безпеки Європи, світу, а й ефективною відповіддю агресору, переконаний Президент Петро Порошенко.


«Захід має усвідомити, що сьогодні безпека України – це безпека Європи і, якщо ширше, безпека Трансатлантичної спільноти. Міцніший безпековий альянс з Україною має бути нашою спільною відповіддю. Посилення оборонного потенціалу України – рівнозначне зміцненню самого Заходу», - сказав Глава держави під час виступу 10-му Київському безпековому форумі «Старі конфлікти та нові динаміки: стратегії для світу, що змінюється».


«Надання Україні сучасного обладнання, включаючи радіоелектронні та антирадарні системи, є інвестицією у нашу спільну безпеку, а не лише в українську», - також підкреслив він.


Петро Порошенко в черговий раз нагадав, що сьогоднішнє протистояння України Росії «є боротьбою не лише за українську незалежність, але й за майбутнє Вільного світу», і у випадку, якщо програє Україна – програє і демократія.


У цьому контексті Президент позитивно оцінив підписання між Україною та Канадою Угоди про співпрацю у сфері безпеки, яка визначає рамки, зокрема, для спільного дослідження та виробництва. «Це правильний крок у правильному напрямку, у правильний час, у правильному місці», - наголосив Глава держави.


Петро Порошенко зазначив, що днями відвідав з офіційними візитами Латвію та Данію. Він наголосив, що на кожній зустрічі відчував підтримку України, яка нині перебуває «на вістрі нашої спільної боротьби за Вільний світ, за його цінності та принципи». Відчувалася підтримка і під час участі України у Саміті Європейської народної партії, констатував Президент.


«Це була історична зустріч у багатьох значеннях. Я побачив об’єднану Європу з чітким баченням свого шляху вперед. Я побачив натхненну Європу після виборів в Австрії та Нідерландах. Я побачив Європу, віддану підтримці партнерів та захисту спадщини Батьків-засновників. Я побачив рішучу Європу, в яку ми так віримо», - сказав він.


Глава держави нагадав, що українці завжди сповідували принципи, які є основою демократичної Європи та світу. «Українці завжди дивилися на світ крізь призму універсальних ідей визволення, свободи, поваги до людської гідності та верховенства права. Ми так робимо і сьогодні. Ось яким ми бачимо наше майбутнє – європейським», - констатував Петро Порошенко.


На його думку, саме в цьому й полягає основна відмінність між Україною та Росією, яка шукає своє майбутнє в імперіалістичному минулому. «В минулому, де немає свободи. Немає поваги до людської гідності. Немає верховенства права. У минулому пригноблення та імперіалістичної експансії. Це те, що вони практикували раніше. Це те, що вони практикують тепер», - сказав Президент.


Окупація Кримського півострову та Донбасу є проявом російського провінціалізму, який б’є по основних принципах порядку, стабільності та процвітання, також підкреслив він. «В той час, коли сучасна Україна покладається на громадянське суспільство, Росія пригнічує своє. Україна, яка демонструє прогрес на шляху реформ та демократії, є екзистенційною загрозою для Москви», - сказав Глава держави.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?