Авторизация

Залізничні колії слід підривати на території ворога, а не в тилу власних військ – Президент на урочистостях за нагоди 100-річчя подій Української революції 1917 – 1921 років

Президент Петро Порошенко закликав політичні сили у внутрішньополітичній боротьбі пам'ятати про національні інтереси держави та не розхитувати ситуацію в середині країни.


«Я ще раз закликаю всі партії, як представлені у Верховній Раді, так і позапарламентські, у жорсткій внутрішньополітичній боротьбі, властивій будь-якій демократії, зважувати на ті надзвичайно складні зовнішні обставини, в яких ми будуємо європейську Україну. Хочете боротися проти Президента – прошу дуже. Ви на те й опозиція. Але Україну – не розхитуйте і не підпалюйте», – сказав Глава держави під час виступу на урочистому заході з нагоди відзначення 100-річчя подій Української революції 1917 – 1921 років у Національному музеї історії України.


«В сьогоднішній Україні багато хто демократію плутає з махновщиною. Ми втратимо державність, якщо всі і кожний не усвідомлять, що монополію на застосування сили має тільки держава; що всі акції протесту повинні носити винятково мирний характер; що пристрасть до зброї належить демонструвати лише на фронті, а залізничні колії слід підривати на території ворога, а не в тилу власних військ», – також наголосив Петро Порошенко.


Президент також повідомив, що задля збереження єдності країни та відстоювання її національних інтересів боротиметься зі спробами дестабілізації ситуації. «Попереджаю тих, хто виходить за рамки названих принципів, закону та здорового глузду, що я протидіятиму всім тим, хто намагатиметься насаджувати в Україні на догоду Росії безлад та анархію. Протидіятиму і переконанням, і словом, і силою правоохоронних органів», – сказав він.


Росія завжди користалася в своїх інтересах перевагами демократичних систем в сусідніх державах, щоб поглинути їх, нагадав Петро Порошенко. Глава держави висловив переконання, що розхитування ситуації в нашій державі зсередини, заклики до проведення дострокових виборів народних депутатів є одним із способів гібридної війни Кремля проти України, і додав, що ніколи не підтримуватиме рух у цьому напрямку.


«Відповідно до Конституції, рішення про дострокові парламентські вибори і про розпуск парламенту приймає Президент України, хочу ще раз наголосити: дострокових парламентських виборів, у яких насамперед зацікавлена Росія, я не підтримую. А отже їх не буде», – сказав Президент.


За словами Президента, часта зміна влади під час Української національної революції минулого століття завадила Україні стати сильнішою, а Кремлю дозволила отримати тотальний контроль над нею на наступні сімдесят років. «Тому Москва хоче, щоб і зараз влада в Україні мінялася б з такою ж регулярністю», – зауважив Петро Порошенко.


«Опозиція пропонує, я би навіть сказав, нав’язує владі формат війни на взаємне знищення. Я ніколи не пристану на таку пропозицію. Всередині країни для мене всі політичні сили, – незалежно від того, при владі вони чи в опозиції, – є партнерами в розбудові незалежної, європейської, демократичної держави», – додав він, висловивши переконання у доцільності продовження роботи нинішнього складу Верховної Ради, а час до планових виборів чинна влада і держава мають використати на продовження реформ в Україні.


«У нас є два роки для того, щоб на основі досягнутої макрофінансової та макроекономічної стабілізації пришвидшити та утримати економічне зростання. Зробити вже перші результати реформ відчутними для якомога ширшого кола українських громадян», – резюмував Глава держави.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?