Авторизация

Президент пропонує законопроект про відновлення територіальної цілісності України

Під час засідання Ради Національної безпеки і оборони Президент Петро Порошенко запропонував підготувати, розглянути та прийняти Закон про відновлення територіальної цілісності України, який відповідає національним інтересам нашої держави.


Глава держави наголосив на неприпустимості створення хвилі некерованості та анархії, до якої підштовхують окремі політичні сили і яка цілком вписується в російську стратегію дискредитації нашої держави.


«Наші партнери не розуміють, чому ми просимо підтримки у відновленні цілісності України назовні, коли всередині низка політичних сил поставила собі за мету позбутися частини Донбасу та випхати до Росії кілька мільйонів українців»,  - сказав Петро Порошенко. При цьому він зазначив, що юридично легалізувати це пропонується законом про окуповані території.


«Лише уявіть собі інші наслідки такої законодавчої ініціативи. Подібний закон зруйнує мінський процес. Поховає міжнародні санкції проти Російської Федерації, оскільки вони прив'язані до Мінська. Місія ОБСЄ піде з Донбасу. Ми залишимося сам на сам з агресором на фоні неминучої ескалації воєнних дій», - підкреслив Президент та додав, що він ініціює інший закон – Закон про відновлення територіальної цілісності нашої держави.    


Петро Порошенко зазначив, що «влада оперативно почула критику і відчула стурбованість суспільства», та ще 16 лютого було проведено засідання Ради національної безпеки та оборони України. На виконання рішення РНБОУ Уряд істотно скоротив перелік товарів, які можна провозити через лінію зіткнення. Посилив боротьбу з незаконним переміщенням товарів і закликав громадських активістів до спільного контролю. Відповідна постанова набула чинності позавчора.


При цьому Президент зазначив, що попри оперативні дії уряду, ініціатори блокади продовжили безпідставні звинувачення та політичні потрясіння.


«Місцеві ватажки терористів та Москва прийняли цей пас з боку низки українських політичних сил.  Внаслідок таких синхронізованих дій, ситуація на сході України істотно погіршилася. На жаль, для України, а не для її ворогів», - сказав Петро Порошенко. Він повідомив також, що суттєво загострилася обстановка на фронті на тлі того, що Росія визнала паспорти так званих республік, а терористи за вказівкою з Москви, конфіскували і захопили українські підприємства.


За попередніми оцінками вартість відібраних активів дорівнюється мільярдам доларів, завдяки спільним зусиллям блокадників та терористів, Україна втратила свої підприємства.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка