Авторизация

Ми завжди будемо шанобливо ставитися до мирних учасників акцій, але не дозволительно озброєних гастролерів в тил українським військам - Президент

Президент Петро Порошенко на засіданні Ради національної безпеки і оборони зазначив, що Кабінет Міністрів найближчим часом має детально проаналізувати економічний аспект наслідків від блокади: які будуть наслідки для бюджету, наскільки уповільниться економічне зростання, яка ситуація в енергетичному секторі.


«Те, що дії наших блокадників влетять Україні в копієчку, це очевидно. В яку саме, покаже калькуляція. І ці рахунки ми виставимо не лише самопроголошеним республіканцям, але й «Самопомочі», «Батьківщині» та іншим зачинщикам та промоутерам блокади», - наголосив Петро Порошенко.


Президент зазначив, що «гуляй-поле» в зоні АТО створила політична сила, що в такий спосіб намагається відволікати увагу від провалів свого лідера, який за два з половиною мерських терміни не спромігся вирішити найгострішого комунального питання і буквально засипав сміттям найкрасивіше європейське місто України. Глава держави додав, що організатори блокади доклали чимало зусиль, щоб спровокувати владу на силові дії, не поцуравшись навіть розповсюдити неправдиву інформацію про нібито зникнення інваліда-учасника блокади.


«Ми завжди будемо шанобливо ставитися до мирних учасників будь-яких мирних акцій, хай би ми і не поділяли їхніх вимог. Але всіх тих, хто на заклик організаторів приїздити зі зброєю, їхатиме туди з автоматами, коктейлями Молотова чи вибухівкою, гранатами, щоб висаджувати в повітря залізничні колії, як нам неодноразово вже обіцяли авантюристи-організатори, - будемо затримувати і притягувати до відповідальності, навіть якщо вони будуть представлятися патріотами. Хіба припустимо допускати озброєних гастролерів в тил українським військам?», - підкреслив Глава держави.


Президент наголосив, що той, хто їде у прифронтову зону, щоб цілити в спину українським правоохоронцям, має отримувати належну правову оцінку. Глава держави повідомив, що бачив відео, коли депутати били та принижували бійців Національної гвардії та поліції, які пройшли бойові дії, розраховуючи, що правоохоронці не можуть підняти руку на недоторканого обранця.


«СБУ та Національна поліція діяли з терплячістю, якої б не виніс жоден правоохоронець жодної європейської країни. І діяли вони в рамках закону, чого не скажеш про причетних до блокади народних депутатів», - підкреслив Петро Порошенко.


Президент зазначив, що РНБО має сьогодні ухвалити рішення, щоб запобігти дестабілізації ситуації в країні, яку розкачують політикани, не допустити громадського протистояння та припинити втягування обласних та міських рад в питання, які не стосуються їхньої компетенції. Глава держави нагадав, що післязавтра виповнюється сто років початку Української національної революції 1917-1920 років - за ті чотири роки влада в Україні мінялася як мінімум 14 разів, поки не дісталася Кремлю на сімдесят один рік.


«Наші опоненти пропонують повторити той сумний експеримент. Я ж не хочу, щоб Україна ще раз наступила на подібні граблі. Ми мусимо зупинити сценарій дестабілізації ситуації в Україні, і переграти ті політичні сили, які свідомо чи всліпу за тим сценарієм діють», - наголосив Президент.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?