Авторизация

Президент: Укладання Потрафь про вільну торгівлю з Канадою – це визнання прогресу  нашої держави на шляху реформ

«Укладання Угоди про вільну торгівлю з Канадою – це визнання прогресу  нашої держави на шляху реформ. Це символ довіри до принципів і цінностей ведення бізнесу, які сьогодні формуються в Україні відповідно до кращих стандартів і практик», - наголосив Петро Порошенко.


Глава держави подякував Прем'єр-міністру Канади Джастіну Трюдо за  співпрацю і відданість зміцненню відносин з нашою країною та Христі Фріланд – Міністру торгівлі, а нині Міністру закордонних справ Канади.


«Це день ратифікації Угоди про вільну торгівлю, над якою ми спільно з нашими канадськими друзями працювали тривалий час. Ця Угода започатковує символічний трансатлантичний місток вільної торгівлі. Відтак, український бізнес отримає доступ до північноамериканського ринку. А це – і зростання українського експорту», - зазначив Петро Порошенко. Президент також наголосив, що вступ в дію Угоди призведе до зростання прямих іноземних інвестицій в Україну,  створення нових робочих місць у будівництві, промисловості та торгівлі, а також безмитний доступ на 98 % товарних позицій на канадський ринок.


Глава держави наголосив, що ратифікація Угоди між Україною та Канадою означає формування трикутника вільної торгівлі Україна – Канада – ЄС, адже на завершальному етапі знаходиться формування зони вільної торгівлі Канада-ЄС. «А це вже спільне торговельне поле і спільний фронт взаємної підтримки», - зазначив Президент.


Петро Порошенко також наголосив: «Угода є дуже важливою відповіддю на російську гібридну агресію, яка сьогодні загрожує не лише Україні, а Країнам ЄС, Канаді та всьому Вільному Світу і є свідченням нашої незламної трансатлантичної єдності і солідарності».


Президент також відзначив важливість продовження тренувальної місії для українських військових Unifier ще на два роки - до 2019-го та висловив вдячність канадській стороні за це рішення.


«Це - твердий і рішучий сигнал агресору про те, що Україну не зламати жодним тиском. Вільний Світ і надалі упевнено стоїть на позиціях підтримки України», - зазначив Петро Порошенко та додав, що ратифікація і подальше набуття чинності Угоди про вільну торгівлю з Канадою стане важливим сигналом для наших міжнародних партнерів та потенційних інвесторів у всьому світі.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка