Авторизация

Слобожанщина є потужним осередком української науки та колискою українських патріотів – Президент на відкритті бібліотеки у харківському університеті

Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки до Харківської області відвідав Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого, де вручив символічний ключ до навчально-бібліотечного комплексу закладу.


Глава держави зазначив, що успішна робота будь-якого університету спирається на три так звані «стовпи» – професорський склад, студентську молодь і бібліотеку. «Як правило, приходиш в університети – Оксфордський, Кембріджський, Єльський, Колумбійський – і тебе обов’язково ведуть в бібліотеку. Бо це серце університету», – розповів Президент, додавши, що в більшості з них виступав з лекціями.


Слобожанщина є потужним осередком української науки та колискою українських патріотів – Президент на відкритті бібліотеки у харківському університеті


«Вперше запускається така бібліотека, така високотехнологічна, яка забезпечує не просто можливість отримати знання, а і насолоду, перебуваючи у цих стінах. І це вперше за 25 років нашої незалежності ми побудували таку красу», – зазначив Президент.


Петро Порошенко нагадав, що в Україні започаткована реформа в частині правосуддя, яка передбачає перезавантаження всієї судової системи і формування нового Верховного Суду України. За його словами, найбільша кількість кандидатів до оновленого ВСУ є випускниками Харківського юридичного університету ім. Ярослава Мудрого.


Під час зустрічі з професорсько-викладацьким складом, молодими вченими та обдарованою молоддю Слобожанщини Президент наголосив, що в університеті створені відмінні умови для навчання. «Ще в 2012-2013 роках тут ще нічого не було. І так швидко, так ефективно, сучасно і якісно (побудовано – ред.)», – сказав Глава держави.


Президент відзначив, що присутні переможці олімпіад є майбутнім України. «Слобожанська земля є потужним осередком української науки, флагманом української освіти і, дуже важливо – колискою українських патріотів. Хтось тут хотів три роки тому знайти оплот так званої «Новоросії», а виховав і загартував не просто колиску, а вже потужний стрій українських патріотів», – підкреслив Глава держави.


Президент зазначив, що Харківська область протягом останніх років посідає перше місце за підсумками Всеукраїнських учнівських олімпіад. В 2016 році учні здобували перемоги і на Міжнародних учнівських олімпіадах. Президент додав, що високих результатів також досягає студентська молодь Харкова. «На Харківщині зростає на славу всієї України чимало талановитих, працелюбних та інтелектуальних юнаків і дівчат», – зазначив Президент.


Слобожанщина є потужним осередком української науки та колискою українських патріотів – Президент на відкритті бібліотеки у харківському університеті


«Ви, дорогі і юні друзі, здобуваєте освіту і займаєтесь науковою діяльністю в час, коли по-справжньому відроджується і народжується Україна, коли ми не просто набуваємо і захищаємо нашу незалежність, але розуміємо, яку ціну вона коштує. Від вас Україна чекає дуже твердої і активної громадянської позиції та креативного мислення», – сказав Глава держави.


Президент підкреслив, що вірить у реалізацію потенціалу талановитої української молоді.


Президент оглянув Університет та новозбудований комплекс, ознайомився з експозицією наукових робіт вчених закладу, виставкою раритетних книжкових видань фонду університету.


Навчально-бібліотечний комплекс Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого – найбільша збудована бібліотека в Україні за останні роки. 11-ти поверхова будівля складається з бібліотечної та навчальної частин.


Організація роботи бібліотеки буде здійснюватись за європейськими принципами, з використанням найсучасніших прогресивних організаційно-інноваційних бібліотечних методик, телекомунікаційних мережевих магістралей,  найсучаснішої електронної системи обслуговування читачів.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?