Авторизация

Це вже справжня медицина 21-го століття – Президент на відкритті діагностичної поліклініки Дніпропетровської обласної дитячої клінічної лікарні

Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки до Дніпропетровської області взяв участь у церемонії відкриття після реконструкції будівлі діагностичної поліклініки і відділення анестезіології та інтенсивної терапії для новонароджених комунального закладу «Дніпропетровська обласна дитяча клінічна лікарня».


Глава держави наголосив, що сьогоднішня подія це не лише свято для Дніпра і області, а й для всієї України. «Вітаю і громаду міста й усієї області з відкриттям цього оновленого медичного закладу. Не можу приховати позитивних емоцій, у зв’язку з тим, що зміни, які сьогодні відбуваються по всій Україні на державному і місцевому рівні – є ознакою тих процесів, які відбуваються в країні. Дуже приємно бути причетним до цього», - зазначив він.


«Я впевнений тому, що відкриття цього центру – це надзвичайно важлива подія, в першу чергу для маленьких українців міста і області. Тут тверде переконання, а не просто шанс на здорове й довге життя отримають ті новонароджені, які потребують надсучасної медичної допомоги», - зазначив Петро Порошенко.


Це вже справжня медицина 21-го століття – Президент на відкритті діагностичної поліклініки Дніпропетровської обласної дитячої клінічної лікарні


«Можу наголосити на тому, що таких лікарень в Україні – одиниці. Тому, користуючись прямою трансляцією, хотів би щоб про це почула вся країна. Тут все як у найкращих лікарнях Європи – нове обладнання, нові технології. Для відділення купили надсучасний апарат штучної вентиляції легенів. Подбали про незалежну систему живлення: три джерела електрики – у будь-якій ситуації відділення буде зі світлом і зможе  працювати. Приміщення обладнане надсучасною системою клімат-контролю та вентиляції, які забезпечують температуру повітря та вологість, необхідну немовлятам. Система нейтралізує та попереджає поширення бактерій», - підкреслив Глава держави.


За словами Президента, роботу медиків у відділенні буде повністю комп’ютеризовано. Впроваджується електронний документообіг. «Бачте в Адміністрації Президента і в Уряді це лише на стадії впровадження. А тут, в цьому центрі нарешті ми це твердо вже бачимо», - зауважив він.


Глава держави також зазначив, що завдяки новій системі документообігу всі данні та аналізи з медичного обладнання надходитимуть до комп’ютерів лікарів. Пацієнтам не потрібно буде витрачати час та ходити за результатами аналізів. Медики лікарні в режимі реального часу зможуть консультуватися з колегами з усього світу.


«Це вже справжня медицина 21-го століття», - переконаний Петро Порошенко.


Це вже справжня медицина 21-го століття – Президент на відкритті діагностичної поліклініки Дніпропетровської обласної дитячої клінічної лікарні


Президент зауважив, що  в рамках своєї передвиборчої кампанії наголошував, що її ключовим елементом є децентралізація: коли кошти з центра, з Києва передаються місцевим територіальним громадам. «Мало тоді  хто в це вірив. Говорили: знову нас навантажать, гроші не віддадуть, з правами обдурять, а обов’язки перекладуть. І мені приємно чути коментарі міського голови Бориса Філатова про те, що гроші насправді прийшли, і з Києва ніхто не втручається як громаді розподіляти ці кошти. Так само як і обласна рада», - додав Петро Порошенко.


Глава держави зазначив, що 40% коштів, на які було реконструйовано цей центр надійшли з Державного фонду регіонального розвитку. 60% коштів – надійшли з місцевого бюджету. Загалом, на ремонтні роботи було виділено 100 млн гривень Поєднання цих зусиль і дозволило відкрити сьогодні цей центр, зауважив він.


«Сьогоднішня подія – достойний презент мешканцям області до її 85-річчя. В регіоні реалізуються десятки важливих проектів: будуються дитсадки, лікарні, житлові будинки, дороги, водоводи», - зауважив Президент.


Глава держави окремо зупинився на питанні будівництва доріг: «Ми проговорили з головою обласної державної адміністрації, що 1 млрд грн буде залучений за рахунок коштів місцевих бюджетів і майже 3 млрд грн область розраховує отримати за рахунок коштів «Укравтодору». Він висловив сподівання, що пріоритетом стане якісний ремонт дороги на Кривий Ріг, а також будівництво об’їзної дороги.


Глава держави також підкреслив, що область відкрита для інвесторів, впроваджує інновації і задає вектор розвитку для всієї України. Спираючись на поточні статистичні дані, які демонструють макрофінансову стабілізацію та відновлення економічного зростання, можна зробити висновок, що найгірше в економіці – позаду. 


За його словами, цей висновок підтверджує і підтримка наших міжнародних партнерів – МВФ, Європейського банку реконструкції та розвитку, Європейської Ради, Європейської комісії, США. 


«Звісно ж, це все буде розвиватись. Єдине, що нам заважає – це ескалація на Сході нашої держави. Своїм пріоритетом вважаю забезпечення політичних умов для реформ та відновлення економіки. Як Президент буду всіма доступними законними способами протидіяти спробам дестабілізувати країну і звести нанівець перші, дуже важкі, але вагомі результати, які забезпечила влада і буквально вистраждав український народ», - сказав Петро Порошенко.


Це вже справжня медицина 21-го століття – Президент на відкритті діагностичної поліклініки Дніпропетровської обласної дитячої клінічної лікарні


«Ми зараз як зіницю ока маємо берегти паростки економічного зростання, бо дуже легко в гонитві за простими та псевдопопулярними рішеннями звести нанівець перші позитивні результати макроекономічної та макроекономічної стабілізації», - підкреслив він.


Глава держави наголосив, що докладається чимало зусиль, щоб цього року люди відчули, що ситуація в країні має змінюватись на краще: через різке підвищення мінімальної заробітної плати до 3200 грн, підвищення зарплати вчителям і лікарям. Результати економічного зростання мають відчути прості люди, зазначив він.


Президент передав у подарунок медичному закладу апарат для проведення екстракорпоральної мембранної оксигенації.


Після урочистої церемонії відкриття Глава держави оглянув нове приміщення неонатального блоку, яке має вдвічі більшу площу від попереднього, дозволяє  збільшити кількість відвідувань з 240 до 350 в день, збільшити загальні площі для очікування дітей з батьками та покращення умов для очікування, збільшити кількість кабінетів для індивідуального прийому кожного спеціаліста та розширити можливості для функціональної діагностики із застосування сучасного медико-діагностичного обладнання.


Поєднання блоку для інтенсивної терапії з неонатальним блоком забезпечує замкнутий цикл лікування новонароджених від реанімації до виписки додому. Збільшилася  загальна площа відділення з 400 м.кв. до 1600 м.кв. та збільшився ліжковий фонд відділення до 8 ліжок інтенсивної терапії для новонароджених та 10 ліжок блоку для недоношених та хворих новонароджених. У відділенні створені умови для індивідуального перебування матерів з немовлятами.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?