Авторизация

Україна та Румунія демонструють обопільну зацікавленість у досягненні нових результатів співпраці – держави відзначають 25-річчя дипломатичних відносин

Президент Петро Порошенко направив вітання Президенту Румунії Клаусу Йоханнісу з нагоди 25-річчя встановлення дипломатичних відносин між Україною та Румунією.


«Ми високо цінуємо дружбу і міцне партнерство з Румунією та важливу підтримку і допомогу Вашої країни у захисті територіальної цілісності і суверенітету нашої країни та боротьбі проти зовнішньої агресії», - йдеться у привітанні Глави Української держави.


Петро Порошенко зауважив, що очікує на продовження плідного діалогу з Президентом Румунії та запросив Клауса Йоханніса відвідати Україну з візитом у 2017 році з метою проведення засідання Українсько-Румунської Спільної Президентської Комісії.


Президент наголосив, що Україну та Румунію віддавна поєднує спільна мета – бути членами єдиної, процвітаючої та демократичної спільноти європейських країн. «Ми вдячні румунській стороні за сприяння у процесі європейської та євроатлантичної інтеграції нашої країни. В історію українсько-румунських відносин назавжди вписаний той яскравий факт, що Румунія першою з європейських держав ратифікувала Угоду про асоціацію між Україною та Європейським Союзом», - зазначив Президент.


Глава держави наголосив, що сьогодні наші країни демонструють обопільну зацікавленість у досягненні нових позитивних результатів у співпраці за різними напрямами та висловив сподівання, що добросусідські та конструктивні відносини у дусі взаєморозуміння, взаємної поваги та довіри на благо народів двох країн успішно розвиватимуться і надалі.


В свою чергу, Президент Румунії також привітав Главу Української держави із 25-ю річницею встановлення дипломатичних відносин між державами.


Клаус Йоханніс запевнив Петра Порошенка у твердій і тривалій підтримці Румунією незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України.


Президент Румунії наголосив, що ця річниця є можливістю підсумувати досягнення, що маркують двосторонні відносини між нашими країнами, а також продовжити ефективну реалізацію можливостей їх розширення і розвитку, відповідно до цінностей, на яких базується проект єдиної Європи та з повним виконанням порядку денного асоціації України з Євросоюзом.


Клаус Йоханніс запевнив Президента України у продовженні поглиблення відносин між Румунією та Україною. Він зауважив, що наші народи об’єднує багато аспектів. Зокрема, громади румун та українців, які мешкають в обох країнах, мають стати найкращим інструментом для зміцнення двосторонніх відносин. Географічна близькість країн стимулюватиме міжлюдські контакти та прикордонну співпрацю, а європейський вибір українських громадян сприятиме розвитку міждержавних відносин, переконаний Президент Румунії. 


«Цінність відносин між нашими країнами відзначається, в тому числі динамікою глобальних і регіональних подій, які рекомендують спільні дії щодо забезпечення регіональної безпеки», - йдеться у привітанні лідера Румунії.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?