Авторизация

Глава Адміністрації Президента провів зустріч з Послом Німеччини в Україні

Глава Адміністрації Президента України Ігор Райнін провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Федеративної Республіки Німеччина в Україні Ернстом Райхелем.


Керівник президентської Адміністрації відзначив, що Україна високо цінує зусилля Німеччини у справі захисту її суверенітету та територіальної цілісності. «Ми бачимо в Німеччині непохитного партнера, який докладає всіх можливих зусиль на підтримку нашої держави, зокрема у справі збереження санкцій щодо агресора – Росії», - сказав Ігор Райнін.


У цьому контексті було висловлено впевненість у тому, що санкції мають діяти до повного виконання Росією Мінських домовленостей та відновлення суверенітету і територіальної цілісності України, включно з Кримом.


Глава АПУ висловив вдячність німецькій стороні за допомогу у лікуванні українських військових, які отримали поранення в зоні проведення антитерористичної операції під час виконання обов’язку із захисту рідної держави. «Багато військовослужбовців вже пройшли лікування в кращих клініках Німеччині. Це справді дуже важливо, за що вам вдячні і самі військові, і Українська держава», - констатував Ігор Райнін.


Він зазначив, що Україна розраховує на активну позицію Німеччини у питаннях ратифікації Угоди про асоціацію та запровадження безвізового режиму для українських громадян. «Україна, український народ дуже цього прагнуть і проєвропейська політика нашої держави залишається незмінною, про що неодноразово заявляв Президент України», - сказав Ігор Райнін.


Глава Адміністрації Президента зазначив, що Україна розраховує на посилення двосторонньої взаємодії з Німеччиною, зокрема у питанні торговельно-економічного співробітництва. «Наша держава, відповідні органи влади, працюють задля створення сприятливих умов для іноземних інвесторів в Україні», - констатував він, наголосивши, що в Україні прагнуть, щоб іноземний бізнес та інвестори почували себе «максимально комфортно».


Надзвичайний і Повноважний Посол Федеративної Республіки Німеччина в Україні Ернст Райхель у свою чергу підкреслив, що його країна була і залишається тим союзником, який завжди підтримував Україну.


«Наразі відсутні жодні підстави для відміни санкцій чи їх послаблення, адже Росія продовжує не виконувати Мінські домовленості», - сказав він.


Він висловив підтримку у питанні ратифікації Угоди про асоціацію та лібералізації візового режиму для України. «Ми виступаємо за те, щоб Угода про асоціацію України та ЄС була ратифікована якнайшвидше, а також якнайшвидше відбулася лібералізація візового режиму. Україна свою частину повністю виконала. Створено всі необхідні передумови для відповідного рішення», - сказав Посол.


«Ми завжди вірили в Німеччину і вважаємо її одним із основних партнерів України у рамках ЄС», - відзначив Глава Адміністрації Президента.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка