Авторизация

Президенти України та Азербайджану привітали активізацію економічної співпраці між державами 

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з Президентом Азербайджанської Республіки Ільхамом Алієвим у рамках робочого візиту до Давосу.


Глави держав розглянули актуальні питання  взаємодії у двосторонньому та багатосторонньому форматах та узгодили основні заходи порядку денного на поточний рік.


Співрозмовники висловили задоволення успішною реалізацією домовленостей, досягнутих у рамках П'ятого засідання Ради Президентів України та Азербайджану, проведеного у Баку в 2016 році.


Під час зустрічі було підтверджено обопільну зацікавленість у подальшому поглибленні усього спектру двостороннього співробітництва. Йшлося, зокрема, про торговельно-економічні зв’язки, співпрацю в енергетиці, літакобудуванні та інших галузях.


Президент України привітав відновлення постачання азербайджанської нафти в Україну.


Ільхам Алієв відзначив, що інвестиції Азербайджану в Україну сягнули 200 млн доларів. Лідери обох держав також обговорили проекти для збільшення інвестицій в українську економіку.


Співрозмовники підтвердили взаємну підтримку суверенітету і територіальної цілісності обох країн, а також підкреслили важливість подальшої консолідації зусиль у відстоюванні базових принципів міжнародного права та протистоянні сучасним викликам. Були окреслені актуальні напрями співпраці у рамках міжнародних та регіональних організацій, зокрема Організації за демократію та економічний розвиток ГУАМ.     


Петро Порошенко та Ільхам Алієв обговорили також підготовку Шостого засідання Ради Президентів України та Азербайджану, яке має відбутися в рамках цьогорічного офіційного візиту Президента Азербайджанської Республіки в Україну.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?