Авторизация

Президент України провів зустріч з Головою КНР

У рамках участі у Всесвітньому економічному форумі в Давосі Президент Петро Порошенко провів зустріч з Головою Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпіном.


Президент України привітав китайського лідера з 25-річницею встановлення дипломатичних відносин між Україною та КНР. Глава держави відзначив, що обидві країни демонструють щиру зацікавленість у зміцненні традиційної дружби та розширенні плідної співпраці.


«Ми зацікавлені в розширені політичної та економічної співпраці між Україною і Китаєм», - заявив Президент України Петро Порошенко.


Було підкреслено, що українсько-китайські відносини мають стратегічний характер та базуються на принципах взаємної поваги до суверенітету і територіальної цілісності двох країн.


Президент України провів зустріч з Головою КНР


Сі Цзіньпін підкреслив, що Китай підтримує територіальну цілісність і суверенітет України та вибір Української народу.


Глава Української держави висловив сподівання, що Китай сприятиме мирному врегулюванню ситуації на Донбасі та припиненню російської агресії проти України і відновленню територіальної цілісності України включно з Кримом.


Президент України провів зустріч з Головою КНР


Було досягнуто домовленості щодо продовження взаємодії двох країн заради підтримання миру та стабільності як на регіональному, так і на глобальному рівнях, у тому числі в рамках Ради Безпеки ООН.


Глави двох держав висловилися за активізацію економічної співпраці між Україною та КНР. Було домовлено провести у 2017 році засідання Українсько-китайської Міжурядової комісії зі співробітництва.


Президент України відзначив, що Україна зацікавлена брати активну участь у реалізації ініціативи Китаю «Один пояс, один шлях» та має для цього значний потенціал. Голова КНР запросив українську делегацію взяти участь у цьому форумі.


Лідери обох держав домовилися активізувати політичний діалог на найвищому рівні. Сторони домовилися про обмін візитами, строки яких будуть погоджені дипломатичними каналами.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?