Авторизация

Учні столичної інклюзивної школи № 168 защедрували Марині Порошенко

На свято Маланки, 13 cічня, дружина Президента Україні Марина Порошенко відвідала інклюзивний навчальний заклад – школу І-ІІІ ступенів №168 Києва, вихованці якої заспівали щедрівки та привітали пані Марину напередодні Щедрого Вечора Старого Нового року.


Учні столичної інклюзивної школи № 168 защедрували Марині Порошенко
За давнім народним обрядом школярі виконали легендарний «Щедрик». Всесвітньо відомій композиції цього року виповнюється 100 років. Разом зі святковими піснями з уст щедрувальників лунали побажання миру та щасливої долі для України. Як і годиться, Марина Порошенко нагородила щедрувальників солодкими подарунками, побажала їм сонячного дитинства та віри у світле майбутнє рідної держави.


Дружина Президента також ознайомилась з умовами та функціонуванням інклюзивного освітнього середовища у школі. Цей навчальний заклад став одним з перших, де у 2000 році почали об’єднувати в одному класі дітей, різних за станом здоров’я та освітніми потребами.


На сьогодні в школі навчається 94 дитини з особливостями розвитку. Це найбільший показник охоплення інклюзивним навчанням у загальноосвітніх навчальних закладах України. За 17 років школа напрацювала безцінний досвід запровадження інклюзивної освіти та сформувала практичну базу рекомендацій по забезпеченню широкого спектру необхідних послуг відповідно до освітніх потреб дітей з інвалідністю.


Учні столичної інклюзивної школи № 168 защедрували Марині Порошенко
Дружина Глави держави поспілкувалася з педагогічним колективом та учнями закладу, оглянула кабінет сенсорної інтеграції та тренажерний зал, а також відвідала урок з лего-конструювання, математики з використанням нетбуків та індивідуальне заняття з логопедом.


За словами Марини Порошенко, ця школа – прогресивний навчальний заклад, де створено атмосферу взаємоповаги, взаєморозуміння між усіма учасниками інклюзивного навчального процесу – педагогами, дітьми та батьками, що має бути прикладом для всіх загальноосвітніх шкіл України.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка