Авторизация

Президент новому керівнику Одеської області: Найкраща політика – це чесно служити державі

Президент Петро Порошенко поставив конкретні завдання перед новим очільником Одещини Максимом Степановим та наголосив на необхідності першочергового виконання усіх планів щодо ремонту та будівництва доріг.


Глава держави зазначив, що вперше в історії України Державний бюджет 2017 року передбачає 30 млрд грн на дорожнє будівництво. «Дорожнє будівництво – це є локомотив економіки», - сказав Петро Порошенко та наголосив на пріоритетності цієї роботи.


Президент також наголосив на дієвості загальноукраїнського експерименту щодо використання коштів від перевиконання планів надходжень від митниці на будівництво доріг та зауважив на необхідності використання цього механізму додаткового фінансування. «Я хочу бачити не балаканину, не піар, а конкретні гроші, які надходять до державного бюджету», - сказав він та зауважив, що за 9 місяців минулого року було зібрано лише 12 млн грн, а після зміни керівництва області за три останні місяці 2016 року було зібрано близько 330 млн грн.


«Цей темп має бути збережено у 2017 році. І дорога Одеса-Рені має бути і профінансована, і добудована», - поставив завдання новому очільнику області Президент та уточнив, що це стосується і інших доріг Одеської області.


Президент новому керівнику Одеської області: Найкраща політика – це чесно служити державі


Глава держави також доручив Максиму Степанову швидко розібратися та забезпечити ефективну роботу Центру надання адміністративних послуг.


Глава держави дав доручення правоохоронним органам області активізувати боротьбу зі злочинністю на Одещині та «навести порядок і в області, і в місті».


Президент також зазначив, що за 2016 рік у 5 разів зріс бюджет розвитку місцевих громад і додав, що це не є досягненням місцевого самоврядування. «Це президентська програма децентралізації, коли надана  додаткова база оподаткування, додаткові доходи, які надійшли територіальним громадам», - наголосив він.


Глава держави підкреслив, що навіть в умовах війни бюджет міста Одеса збільшився у 5 разів. За його словами, із центру на місця віддали ресурси саме для того, щоб місцева громада мала будь-які можливості. «Голова будь-якої територіальної громади не їздить в Київ погоджувати видатки бюджету: починається будівництво доріг, починаються програми енергозбереження, змінюється обличчя міста. Це і є реалізація президентської програми децентралізації», - сказав Президент.


Глава держави також зазначив, що державна фінансова підтримка на розвиток інфраструктури тільки за рахунок субвенції 159 об’єднаних територіальних громад у 2016 році була більша на 1 млрд грн. З Державного фонду регіонального розвитку виділено 3 млрд грн. цим громадам, 1,9 млрд грн. – склала субвенція на соціально-економічний розвиток. Він наголосив, що така фінансова підтримка дала можливість почати будувати школи, дитячі садки в громадах.


Президент також нагадав, що 31 грудня відвідав з робочою поїздкою Донбас, де, зокрема взяв участь у відкритті трьох відбудованих мостів, які були зруйновані проросійськими бойовиками.


Петро Порошенко наголосив, що в країні поступово відбуваються зміни. «Наголошую, що найкраща політика – це чесно служити державі», - підкреслив Петро Порошенко.


«Впевнений в тому, що рішучі реформи, в першу чергу в економічній сфері, будуть продовжені у 2017 році. Будуть залучатись нові інвестори, в тому числі і в Одеську область», - сказав Петро Порошенко.


Глава держави також наголосив новому очільнику області на важливості завершення будівництва одеського аеропорту: «Цього року не лише будівля аеропорту має бути завершена, а й розпочато реконструкцію смуги. Смуга має бути на рівні всіх світових стандартів, а аеропорт таким, щоб сюди хотілось приїздити». Він повідомив, що обговорив з Міністром інфраструктури питання щодо завершення будівництва одеського аеропорту та дав відповідне доручення опрацювати його разом з Міністром фінансів.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?