Авторизация

Привітання Президента з нагоди дня працівника дипломатичної служби України

Шановні працівники дипломатичної служби України!


Сердечно вітаю вас із професійним святом — Днем працівника дипломатичної служби України!


З року в рік українська дипломатія стає більш зрілою, більш досвідченою та більш наступальною.


Ви – потужний і надійний дипломатичний фронт підтримки України.


З моменту, як чобіт агресора ступив на українську землю зі зброєю та намірами роздробити Україну, вітчизняна дипломатія рішуче виступила на захист держави та згуртувала солідну міжнародну коаліцію в інтересах України.


Ця коаліція – це наш союзник і на полі бою – як на Донбасі, так і в Криму. Це наш союзник і на фронті внутрішніх реформ, які за своєю значущістю для суверенітету та цілісності держави не поступаються боротьбі з російським агресором.


Ми невпинно торуємо свій шлях державотворення. І сьогодні весь світ аплодує стійкості нашої держави, яка не лише реформується відповідно до кращих практик, але й надійно захищає право вільно жити у своїй країні – незалежній, демократичній та європейській Україні.


Незаперечна заслуга за цю важливу оцінку світу – за вами, шановні дипломати!


Як і українські воїни-герої, які протидіють наступу однієї з найпотужніших армій світу, ви взяли на озброєння правду і справедливість про Україну та боротьбу з агресором і гідно протидієте наступу гібридної брехні і кремлівської пропаганди.


Свідчення цього – продовження санкцій стосовно Росії та солідарний і єдиний трансатлантичний фронт підтримки України.


Не можу не згадати і безпрецедентне рішення Генеральної Асамблеї ООН, яке завдяки дипломатичним зусиллям на міжнародному рівні закріпило за членом Ради Безпеки ООН статус агресора та окупаційної влади.


Прагматизм та твердість вітчизняної дипломатії продемонстровано і в питанні Угоди про асоціацію з ЄС. Ми розблокували процес її ратифікації в ЄС, не поступившись жодною літерою чи домовленістю в рамках політичної асоціації та економічної інтеграції з Євросоюзом.


Завдяки участі вітчизняної дипломатії розблоковано і процес лібералізації ЄС візового режиму для українських громадян. Виконавши свою частину домовленостей, ми в праві вимогливо ставити питання про якнайшвидше завершення цього процесу і стороною ЄС. Будемо це робити і надалі.


Наполегливими і послідовними маємо бути і в інших критичних для України питаннях: від притягнення агресора до відповідальності у міжнародних судах до енергетичної солідарності з Україною, відкриття нових ринків для українського виробника та залучення іноземних інвестицій в економіку.


Українська дипломатія ефективно захищає законні права та інтереси українців за кордоном. Одним з ключових завдань залишається звільнення політичних в’язнів, які незаконно утримуються російською владою.


Не можу не привітати ваші кроки в царині культурної та публічної дипломатії, що є виключно важливим для просування позитивного сприйняття України та протистояння деструктивній російській пропаганді. Вірю, що українське слово дедалі гучніше лунатиме в усіх куточках світу.


Вірю, що спільними зусиллями ми досягнемо успіху і у відновленні суверенітету та територіальної цілісності України, і у встановленні миру, і у забезпеченні гідного місця нашої держави на міжнародній арені.


Бажаю нашій дипломатичній службі подальшого професійного зміцнення і нових здобутків на благо України, а кожному її працівнику – здоров’я, творчої наснаги та енергії у забезпеченні зовнішньополітичного курсу держави.


Слава українській дипломатії!


Слава Україні! 

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка