Авторизация

У цього літака велике майбутнє - Президент про завершення будівництва АН-132D

Президент Петро Порошенко взяв участь в урочистостях, присвячених створенню нового багатоцільового вантажного літака АН-132D.


День презентації літака-демонстратора Глава держави назвав по-справжньому історичним. «Дуже мала кількість держав у світі може святкувати таке свято, як запуск нової моделі і я вітаю з цим завод «Антонова» і «антонівців», вітаю з цим всю Україну і український народ, і вітаю наших партнерів. Цей літак продовжує славетну лінійку наших українських авіатранспортників, серед яких знамениті на весь «Антей», «Руслан» і «Мрія»», - сказав він.


Петро Порошенко наголосив, що створення літака Ан-132D - справжній міжнародний проект, до якого крім замовників в особі Королівства Саудівська Аравія, долучилися провідні компанії світової авіаційної галузі з Канади, Великої Британії, США, Німеччини, Франції. Президент від щирого серця подякував всім партнерам та замовникам за повномасштабну участь в реалізації проекту, висловивши переконання, що він стане першим серед багатьох спільних бізнесових проектів між Україною та Саудівською Аравією.


«Ця співпраця з Саудівської Аравією є дуже взаємовигідною, адже наші партнери отримають основу для побудови та розвитку власної авіаційної галузі. І це справедлива і гарна оцінка досвіду «антонівців» як авіабудівників для того, щоб створювати нові літаки, особливо з характеристиками короткого зльоту та посадки, які зможуть працювати в надзвичайно складних умовах і довели свою здатність ефективно і надійно працювати по всьому світу», - підкреслив Глава держави.


«Важливо, що в умовах російської агресії проти нашої держави, в умовах, коли елементом гібридної війни є у тому числі й закриття ринків Російської Федерації, «антонівці», український Уряд і українська влада знаходять нові надзвичайно перспективні ринки для українських виробників», - також додав він.


Президент наголосив, що новий багатоцільовий транспортний літак АН-132D було розроблено та побудовано в рекордно короткий термін – за півтора роки. Водночас, він зауважив, що попереду велика робота з випробувань літака та його подальшого вдосконалення для забезпечення суттєвих переваг над літаками-аналогами. «Ми впевнені, що у цього літака велике майбутнє. Ми впевнені, що він має ринок 260-290 літаків до 2035 року. І я дякую за це свято і за цю перемогу всім авіабудівникам, всім нашим партнерам», - сказав Петро Порошенко.


Глава держави також звернув увагу присутніх на те, що до роботи над проектом було залучено і цілу низку українських підприємств, які продемонстрували ефективну співпрацю.


Петро Порошенко ще раз привітав всіх, хто долучився до роботи над проектом та присутніх на презентації з цією визначною подією та побажав новому літаку "АН" щасливої долі.


По завершенні виступу Президент вручив екіпажу літака шеврони та разом з головою Науково-технічного містечка імені Короля Абдулазіза принцем Туркі бін Сауда бін Мухаммада аль-Сауда оглянути літак АН-132D з середини та кабіну пілотів. Після цього Глава держави дав команду на викатку першого дослідного зразка нового багатоцільового вантажного літака АН-132D з цеху підприємства.


Співробітництво між Україною і Саудівською Аравією в авіаційній сфері серед найбільш перспективних напрямів розвитку двосторонніх відносин.  Галузь стала одним із перших прикладів практичної реалізації українсько-саудівського співробітництва на рівні високих технологій.


Досягнення домовленостей щодо налагодження виробництва транспортних літаків «Антонов» для Саудівської Аравії було предметом тривалого двостороннього переговорного процесу, який завершився у травні 2015 року підписанням Партнерської угоди між ДП «Антонов» та саудівською компанією «TAQNIA Aeronautics».


Відповідно до цієї угоди, передбачається здійснення модернізації літака АН-32 і розробка на його основі нового легкого багатоцільового транспортного літака АН-132 із використанням західних технологій, а також залученням американських та європейських компаній.


Угода передбачає створення виробничих потужностей для виробництва цього літака на території Королівства у місті Таїф, навчання саудівських пілотів і технічних фахівців для забезпечення виробничого процесу, експлуатації та сервісного обслуговування літаків.


Демонстраційний зразок транспортного літака АН-132Д на замовлення КСА був збудований та повністю змонтований у грудні 2016 р. Здійснення його демонстраційного польоту на території Королівства заплановане орієнтовно на березень 2017 р.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка