Авторизация

У США обговорюють перекидання в Україну NASAMS з Близького Сходу – глава Raytheon

У США обговорюють перекидання в Україну NASAMS з Близького Сходу – глава Raytheon

ЗРК NASAMS (Фото - EPA)

США працюють над перекиданням кількох NASAMS в Україну з країн Близького Сходу. Про це сказав в інтерв'ю генеральний директор компанії Raytheon Technologies Грег Хейс, пише Politico.


Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини


За словами Хейса, поставлене завдання відправити в Україну протягом наступних трьох-шість місяців передові зенітно-ракетні комплекси, які зараз розміщені в країнах Близького Сходу, а натомість США протягом наступних двох років посилять системи ППО у регіоні новими NASAMS.


Хейс зазначив, що перекинути системи ППО з Близького Сходу швидше, ніж будувати їх у США. На створення NASAMS зараз йде два роки через час, необхідний для покупки електронних компонентів та ракетних двигунів.


Raytheon відмовився назвати виданню країни Близького Сходу, які можуть стати "донорами" NASAMS для України, проте, за даними Агентства зі співробітництва в галузі безпеки та оборони, їх покупцями в регіоні є Оман і Катар.


Сьогодні стало відомо, що  Пентагон уклав контракт із Raytheon Technologies на виробництво ЗРК NASAMS для ЗСУ на суму понад $1,2 млрд.



ДОВІДКА. NASAMS (Norwegian/National Advanced Surface to Air Missile System) – розроблений норвезькою фірмою Kongsberg Defence & Aerospace спільно з американською фірмою Raytheon мобільний ЗРК для знищення повітряних об'єктів супротивника (БПЛА, балістичні ракети, гелікоптери, літаки, крилаті ракети, інше) на середніх малих висотах за будь-яких метеоумов. Може вражати цілі на відстані до 180 км і висоті до 21 км. Батарея ЗРК покоління II складається із 12 пускових установок (кожна несе шість ракет), восьми радарів, одного центру управління вогнем, однієї машини з електронно-оптичною камерою та одного автомобіля Tactical Control Cell. Імовірність ураження мети однією ракетою – 85%. Максимальна швидкість цілі – 1 км/с. Прийнятий на озброєння в Норвегії 1994 року. Випущено три покоління ЗРК.

Після недавніх повітряних атак окупантів в Україні та в Пентагоні заявили, що ефективність NASAMS проти російських ракет "була стовідсотковою".


30 листопада у Білому домі заявили, що Росія продовжить атакувати Україну ракетами та дронами.
У той же день президент Зеленський закликав канцлера ФРН Шольца ухвалити "історичне рішення" про передачу систем Patriot.

Читайте думку: Перші NASAMS та Aspide вже в Україні. Наступна мета – літаки. У прозріння страшна ціна



Сергій Бережний

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl+Enter.

0



[leech=viber://forward?text=https://news.liga.net/ua/politics/news/v-ssha-obsujdayut-perebrosku-v-ukrainu-nasams-s-blijnego-vostoka-glava-raytheon%3Futm_source%3Dsocial%26utm_medium%3Dsocial%26utm_campaign%3Dvbr]
[/leech]






Напишіть нам
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?