Авторизация

Нові правила для бізнесу

 28 квітня 2020 року набув чинності закон "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, отриманих злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення". Це вносить певні зміни у діяльність та звітність бізнесу в Україні. Про основні зміни у вимогах до компаній та підприємців стисло розповідають фахівці юридичної компанії ExpatPro.

Про нові вимоги до документів

З 28 квітня розпочнеться ведення суворого нагляду за ефективністю структури суб’єктів господарювання. Компаніям доведеться щороку оновлювати інформацію про структуру власності. Втім, форма цього документа ще не затверджена. На момент оприлюднення закону, українські юридичні особи мали три місяці для подання звіту по структурі бенефіціара. Але ця вимога виявилась проблематичною для юридичних осіб з нерезидентами у структурі. Тепер закон вимагає надати актуальний витяг з бізнес-реєстру та копії паспортів бенефіціарів (засвідчені нотаріусом).

Ще одне нове зобов’язання юридичних осіб — щорічне оновлення інформації про пільговиків у Державному реєстрі. Для виконання цієї вимоги компанія мусить подати наступні документи до Державного реєстратора:

· Заява;

· Структура власності;

· Документи власників — актуальна виписка з бізнес реєстру та копії паспортів бенефіціарів (завірені нотаріусом).

Закон зазначає, що документи мають бути подані протягом 14 календарних днів з дати реєстрації юридичної особи. У випадку, якщо у структурі/інформації власності відбулися якцісь зміни, юридична особа має 30 робочих днів для подання звіту та внесення відповідних змін.

Реєстрація нових юридичних осіб

Внесено зміни до порядку державної реєстрації нових юридичних осіб. Для успішної державної реєстрації юридичної особи необхідно подати підтвердження структури власності та додати копії паспортів бенефіціарів (завірених нотаріусом).

Відповідальність за порушення норм закону

Як зазначає Тетяна Ященко, юрист компанії EXPATPRO, спеціаліст з міграційного та корпоративного права, якщо компанія не виконує вимог нового закону, наприклад, не подає звіт, або якщо звіт не відповідає встановленим законом умовам, директор чи інша відповідальна особа/орган отримує штраф. Розмір штрафу може варіюватись від 17 000 до 51 000 грн.

Команда Expatpro буде рада допомогти вам та вашому бізнесу виконати нові вимоги.


рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?