Авторизация

Спікер штабу Зеленського про мовний закон: Не все так однозначно

Спікер штабу Зеленського про мовний закон: Не все так однозначно

У штабі в обраного президента  Володимира Зеленського з підозрою ставляться до проголосованого вчора Верховною Радою закону про державну мову через велику кількість правок до тексту документа. "Значить, не все так однозначно", сказав в ефірі програма Право на владу на каналі 1+1  політконсультант Зеленського Дмитро Разумков.

"На жаль, закон про мову став одним з механізмів виборчої кампанії: ми прекрасно пам'ятаємо, у кого висіли гасла на бордах, і правильніше було б прибрати будь-яку політику з цього процесу, розглядати і приймати цей закон, наприклад, в 2015 або 2016 році. Сьогодні тоді б ніхто не зміг сказати, що тут є політика і частина виборчих технологій ", - сказав спікер штабу Зеленського.


Читайте також: Закон про мову: що й коли зміниться. 5 пунктів

Разумков також зазначив, що до документа було більше 2000 правок, і тому, вважає він, "говорити про остаточний варіант закону поки важко, поки він не буде підписаний президентом і не стане надбанням громадськості".


"Це показує те, що і в самій Раді <...> немає консенсусу з багатьох аспектів, тому що, коли в закон вноситься така кількість правок, ну, значить, не все там так однозначно", - говорить він.


У відповідь на промову штабіста Зеленського глава комітету Ради з питань культури і духовності Микола Княжицький запропонував передати йому текст законопроекту і все обговорити із Зеленським. Нардеп пояснив, що закон не прийняли в 2015-2016 роках і проголосували в Раді тільки зараз не під виборчу кампанію президента Петра Порошенка: це збіг, сказав член Народного фронту, "тому що над текстом працювали не один рік".


Читайте також: Мова: політична необхідність і усвідомлені ризики



Вчора  Зеленський заявив, що "зараз важко спрогнозувати" наслідки прийняття цього закону, зазначивши, що після інавгурації "буде проведено ретельний аналіз на предмет відповідності конституційним правам і інтересам всіх громадян України".


25 квітня 2019 року Рада прийняла закон про українську мову. Ми склали список тих, хто голосував проти. Президент пообіцяв підписати його, як тільки він надійде на Банкову. Москва відреагувала традиційно, Будапешт - також.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?