Авторизация

У Зеленського сказали, які зарплати повинні бути на передовій

У Зеленського сказали, які зарплати повинні бути на передовій

Український військовий на передовій (перша лінія) через п'ять років "зможе отримувати від однієї тисячі євро". Про це заявив нинішній радник майбутнього глави держави з питань безпеки Іван Апаршин в ефірі СТБ.

Відповідаючи на питання, що якщо зараз боєць ООС першої лінії отримує 22 000 - 24 000 грн, то якою буде його зарплата через п'ять років, Апаршин сказав: "Я думаю, від тисячі євро і вище. Полковник - 2,5 тис євро".


Він при цьому вважає, що немає проблем, де взяти гроші на такі високі зарплати.

"У Міноборони багато надлишкового майна... На якій підставі зараз в Міністерстві оборони 530 000 га землі, з них 270 (тисяч) не використовуються. Ви продовжуєте його утримувати? Все надлишкове майно - забери його, воно взагалі не потрібно. Ми складемо акти", - зазначив Апаршин.


Коментуючи заяву радника Зеленського, радник президента  Петра Порошенка Юрій Бірюков нагадав йому, що "грошове утримання військовослужбовця виплачується з основного фонду бюджету". "А гроші від оренди/продажу майна надходять на спецфонд. Грошове утримання закладається виходячи з розміру бюджету МО, який затверджується Радою", - пояснив він.


У групі Інформаційний спротив підкреслили, що логіка, де взяти кошти для військових, "залишилася такою самою, як і часів військової служби Апаршина".


"Так у армії є багато чого. Той факт, що в 2014 році, з початком агресії РФ, "раптом" виявилося, що розпродано чи не всі боєготові ОВТ (озброєння і військова техніка), амуніція і спорядження, що армія починала захищати Україну на цивільних авто, а бронежилети-аптечки-польову форму (і ще багато-багато чого) їй постачали волонтери - для "військового експерта", який претендує на високу посаду в сфері оборони, порожній звук. Адже за п'ять років ЗСУ, нарешті, отримали нормальне постачання якщо не по всьому, то по самим критичним позиціям (до слова, в першу чергу за рахунок платників податків). Плюс іноземна військова допомога", - йдеться в повідомленні ІС.



В ІС порадили Апаршину дізнатися, як організовувалася в останні роки бойова підготовка у військових частинах, як "старих" так і "нових" (яскравий приклад - створено навчальний центр ССО).


24 квітня Апаршин озвучив позицію щодо  автономії для тимчасово окупованих територій Донбасу, яку вимагає для них Кремль, а також торкнулися теми перекриття кордону з РФ на сході.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка