Авторизация

Transparency: Є ймовірність, що Україна втратить безвіз

Transparency: Є ймовірність, що Україна втратить безвіз

У Transparency International вважають, що в разі, якщо Україна не знайде рішення з питання статті Кримінального кодексу про незаконне збагачення, є ймовірність, що безвізовий режим з ЄС та фінансова допомога МВФ будуть заморожені. Про це йдеться в заяві Transparency.

Там відзначили, що рішення Конституційного суду визнати статтю ст. 368-2 КК такою, що не відповідає Конституції, "значно послаблює зусилля країни по боротьбі з корупцією".


В організації також вважають, що це рішення порушує міжнародні зобов'язання України.

"Рішення суду по суті надає державним чиновникам можливість легалізувати їх, можливо, незаконно придбані активи і не боятися кримінального переслідування", - сказав Андрій Боровик, виконавчий директор TI Ukraine.


Transparency не згодна з доводом КСУ про те, що стаття 368-2 порушувала принцип презумпції невинності.


"Навіть якщо буде введений і прийнятий новий закон про незаконне збагачення, він не буде мати зворотної сили, всі закриті зараз поточні справи залишаться закритими, що дозволить корумпованим чиновникам уникнути правосуддя", - сказано в заяві.



"Посадові особи, обвинувачені в корупції, повинні бути притягнуті до відповідальності, верховенство закону має восторжествувати. Якщо рішення не буде знайдено, є ймовірність, що безвізовий режим з ЄС та фінансова допомога МВФ будуть заморожені, що буде перешкоджати економічному розвитку країни", - сказала Делія Феррейра Рубіо, голова Transparency International.


Раніше глава МЗС Павло Клімкін заявляв, що "ЄС не буде карати мільйони українських громадян" через рішення КСУ, оскільки "саме українці страждають від корупції і корупційних схем".

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка