Авторизация

Туск - українцям: Не нанесіть собі непоправної шкоди на виборах

Туск - українцям: Не нанесіть собі непоправної шкоди на виборах

Глава Європейської ради Дональд Туск дав українцям п'ять порад напередодні президентських виборів, виступаючи в українському парламенті на засіданні в зв'язку з початком збройної агресії РФ проти України, передає кореспондент LIGA.net.

Перша порада - не нашкодити самим собі під час виборів. Він зазначив, що опоненти в Європі чекають приводу, щоб зруйнувати солідарність Брюсселя і Києва, а різкий конфлікт між українськими політиками може стати таким приводом.


"Залишайтеся єдиними в справах, які важливі для України", - сказав він.

Друга порада Туска - уникати спокус радикального націоналізму і популізму. Він підкреслив, що основа об'єднаної Європи це примирення, солідарність і історична правда. Популізм, за словами Туска, це продукт комплексів і слабкості. "Україна достатньо потужна країна, щоб потребувати наркотику популізму", - додав він.


Третя порада - не повторювати за деякими політиками, що демократія, заснована на свободах - це пережиток минулого і застаріла модель, а зараз настає час авторитарної демократії. "Ми повинні захищати фундаментальні цінності", - пояснив Туск.


Четверта порада: "Будуйте разом доброчесну державу". Туск підкреслив, що боротьба з корупцією, чесність і прозорість влади це не вимога європейських партнерів, а вимога українських громадян.



"П'ята і остання порада - повірте в молодь", - додав він. Туск підкреслив, що п'ять років тому українська молодь вже здала іспит на зрілість.


18 лютого Туск заявив, що продовження реформ і побудову стандартів демократії - найкраща форма прояву поваги до Небесної сотні в 5-ту річницю розстрілів на Майдані.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка