Авторизация

У Лубнах завдяки енергозбереженню заощадили більше мільйона

У Лубнах завдяки енергозбереженню заощадили більше мільйона
У Лубнах завдяки енергозбереженню заощадили більше мільйона

Встановлення лічильників тепла на багатоквартирні будинки, заміна вікон та утеплення будівель комунальної власності дозволило заощадити Лубнам понад мільйон гривень. Про це виданню "Події та коментарі" розповів заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Віктор Мєдвєдєв.

"Ми відкрили міське комунальне підприємство "Лубни благоустрій". Його основними задачами є заходи по контролю енергоспоживання бюджетними організаціями міста. Ми ввели посаду енергоменеджера, який веде контроль за використанням енергоресурсів на всіх бюджетних та комунальних підприємствах міста: вода, газ, електрика. Ці люди щодня знімають показники лічильників та передають на КП "Лубни благоустрій", - зазначив управлінець.

За його словами одні лише лічильники допомогли місту зекономити протягом нинішнього сезону до 10% на енергоспоживанні. На додачу лубенці залучили інвесторів та перевели міську загальноосвітню школу №4 і міжрайонну комунальну поліклініку на альтернативне опалення.

За підрахунками міської ради Лубен цьогорічного опалювального сезону твердопаливні котельні школи та лікарні зберегли для міста понад мільйон гривень. Крім того, лікарняна котельня відтепер обігріває ще й приміщення дитячого басейну. Надалі фасад медичного закладу збираються ще й додатково утеплити.

Також КП "Лубниблагоустрій" розпочало співпрацю з міжнародною корпорацію НЕФКО у сфері енергозбереження та поліпшення екології. Містяни розробили програму по встановленню автоматичної системи енергозбереження, яка отримала позитивні відгуки закордонної сторони. На втілення проекту вартістю 6 мільйонів гривень міжнародна корпорація виділить 2 млн гранту. Решту Лубнам дадуть під три відсотка річних. Місто вкладе лише 10% від загальної суми.

Передбачається, що знімати показники лічильників будуть комп'ютери, які передаватимуть дані до центральної бази. Аналізувати енергетичні витрати та здійснювати підрахунки буде єдиний центр. За рахунок цього, пояснюють управлінці, Лубни заощадить значно більше, ніж витратить.

Источник: http://visti.pl.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка