Авторизация

Сьогодні Полтавська облрада завершила ІІІ сесію й провела IV позачергову

Сьогодні Полтавська облрада завершила ІІІ сесію й провела IV позачергову
Сьогодні Полтавська облрада завершила ІІІ сесію й провела IV позачергову

Головним питанням засідання ІІІ сесії було прийняття Регламенту облради. Оскільки постійна комісія обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, інформаційної сфери, зв’язків з громадськістю та дотримання прав учасників АТО продовжує працювати над проектом Регламенту Полтавської обласної ради сьомого скликання, питання щодо його прийняття, вирішила розглянути пізніше, на черговій сесії. Після прийняття такого рішення ІІІ сесія обласної ради була оголошена закритою.

Потому було відкрита IV позачергова сесія. Депутати розглянули блок питань щодо звернень Державної служби геології та надр України в отриманні погодження спеціальних дозволів підприємствами на користування надрами на території області.

Частину проектів рішень щодо звернень Державної служби геології та надр України про надання спецдозволів на видобування питних підземних вод обласна рада, зважаючи на пропозицію профільної комісії, вирішила направити на доопрацювання.

Депутати розглянули та підтримали проекти рішень про відмову Державній служби геології та надр України в отриманні погодження спеціальних дозволів на користування надрами без проведення аукціону: ПАТ "Укргазвидобування" - з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки, з подальшим видобуванням (промисловою розробкою) нафти, газу природного, конденсату Вільної, Абрамівської, Федорівської, Дружинінської, Зв’язівської, Клюшниківської, Зуївської, Новодиканської площ на території Машівського, Новосанжарського, Карлівського, Шишацького, Великобагачанського, Миргородського, Лохвицького, Гадяцького, Решетилівського, Полтавського та Диканського районів Полтавської області; ТОВ "Квазар Енерджі" - з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки, з подальшим видобуванням (промисловою розробкою) нафти, газу природного Любачівсько-Щербаківської площі на території Решетилівського району Полтавської області.

Таку позицію депутатів під час брифінгу в ОКІА "Новини Полтавщини" пояснив голова обласної ради Олександр Біленький після пленарного засідання IV позачергової сесії сьомого скликання:

"16 грудня минулого року була прийнята Постанова, якою регламентовано погодження органами місцевого самоврядування спеціальних дозволів на користування надрами. Тобто, коли Кабінет Міністрів України звертається до обласної ради з таким погодженням, то ми повинні в 10-денний термін або прийняти, або відхилити його. Нам повинні дати можливість розглядати ці питання. Обласна рада працює в пленарному режимі, а не постійно. Тим більше, необхідно отримати висновки профільних департаментів. Ми протестуємо проти того, що нас поставили в часові рамки. Асоціація місцевих рад, яку очолює голова Харківської облради, нас підтримує. Це - не локальна акція, а всеукраїнський протест".


До речі, сьогодні заступник голови облради звинуватив правоохоронні органи у безпідставному тиску на аграріїв.

Источник: http://visti.pl.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?