Авторизация

У Полтаві обговорюють дотримання прав внутрішньо переміщених осіб

У Полтаві обговорюють дотримання прав внутрішньо переміщених осіб
У Полтаві обговорюють дотримання прав внутрішньо переміщених осіб

Сьогодні у Полтаві розпочалась дводенна конференція "Забезпечення дотримання прав внутрішньо переміщених осіб на Полтавщині". Про це повідомляє ОКІА "Новини Полтавщини".

Організаторами конференції, в якій взяли участь 35 фахівців з усієї област, є Полтавська ОДА, БО "Світло надії", Програма розвитку ПРООН (проект "Швидке реагування на соціальні та економічні проблеми ВПО в Україні") за підтримки Уряду Японії.


У відповідь на ситуацію, що склалася на Сході країни, ще наприкінці 2014 Полтавщина активізувала свої зусилля для надання допомоги тим, хто був змушений покинути свої домівки. До Полтавської області переїхали понад 30 тисяч внутрішньо переміщених осіб, які потребують допомоги, тому ми не могли лишатися осторонь, зазначив у своєму вмступі заступник голови Полтавської ОДА Олег Пругло.

Координатор Проекту ПРООН Надія Тимошенко розповіла, що, починаючи із жовтня 2015, у п’яти містах області ― Полтаві, Кременчуці, Комсомольську, Миргороді та Пирятині розпочав свою роботу Центр надання первинної безоплатної правової допомоги, послугами якого скористалися 1424 особи. Юристи, окрім представлення інтересів ВПО в державних органах в Полтавській області, складання документів, проводили правопросвітницькі заходи та здійснили 10 мобільних виїздів у віддалені райони області.

Також на конференції представили аналітичний звіт "Дотримання прав ВПО у Полтавській області" та презентували проект Європейського Союзу "Полтавська область для внутрішньо переміщених осіб", що реалізує Полтавська ОДА.

Источник: http://visti.pl.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка