Авторизация

Загрози життю врятованих з вогню в Комсомольську дівчаток вже немає

Загрози життю врятованих з вогню в Комсомольську дівчаток вже немає
Загрози життю врятованих з вогню в Комсомольську дівчаток вже немає

25 лютого у Комсомольську під час гасіння пожежі в квартирі вогнеборці врятували двох малолітніх дітей: 3-х річну Кіру та 6-ти річну Лізу.

За врятоване життя дітей, перш за все, треба дякувати сусідці Оксані Костенко, яка проживає поверхом нижче (на 4 поверсі). Посеред ночі жінка прокинулася від запаху диму, а ще від того, що її домашній улюбленець - песик (пекінес) намагався стягти господарку із ліжка. Спочатку жінка подумала, що загорання виникло у неї в квартирі, але після повного обстеження зрозуміла - горить квартира по-сусідству. Коли Оксана виглянула із вікна, то побачила у вікні верхньої квартири відкрите полум’я. Жінка миттю зателефонувала до Служби порятунку "101" та повідомила рятувальників про пожежу.

Дзвінок про пожежу надійшов до 17-ї Державної пожежно-рятувальної частини о 02:27. Отримавши сигнал, на місце події відразу було направлено чергове відділення. По прибуттю на місце події було встановлено, що пожежа виникла на кухні 2-кімнатної квартири на 5-му поверсі.

"Нам повідомили, що у квартирі знаходяться мати та двоє дітей, тож відразу по прибуттю ми відразу піднялися на п’ятий поверх і я за допомогою лома зірвав двері із петель, – згадує начальник караулу Олександр Лісний. – Це зайняло декілька секунд. В квартирі майже нічого не було видно через сильне задимлення, кухня була повністю охоплена полум’ям".


Коли Олександр спільно із пожежними Панасенком Миколою та Троцьким Андрієм зайшли до квартири, то відразу кинулися на пошуки людей. В одній із кімнат вони знайшли молодшу дівчинку Кіру. Вона лежала на ліжку непритомна. Панасенко Микола виніс дитину із палаючої квартири, а інші рятувальники продовжили пошуки.

В сусідній кімнаті Олександр Лісний на дивані знайшов старшу дівчинку.

"Дитина була у критичному стані, – далі розказує Олександр Лісний. - Із рота йшла піна. Я швидко виніс її на сходову клітину, передав її до рук сусідів і повернувся назад для проведення гасіння пожежі".

Вже пізніше у розмові Олександр згадував, як шукав навпомацки дітей і серце із грудей вистрибувало від думки, що можуть не встигнути. Тоді він навіть пригадав, як під час навчань у професійному вузі викладачі наголошували, що діти під час пожежі можуть ховатися і під ліжком, і в шафі… тож дуже переживав, що пошуки можуть зайняти занадто багато часу.

Осередок пожежі був поблизу газової плити, тож рятувальники припускають, що причиною пожежі могла бути залишена їжа на запаленій конфорці. Наразі проводиться слідство стосовно усіх обставин пожежі.

Рятувальники ще раз оглянули все помешкання, але дорослих в квартирі не знайшли. Виявляється, що батько дітей у цю ніч працював на зміні, а мати поклала дітей спати та пішла із дому.

Дівчаток відразу було направлено до реанімаційного відділення з попереднім діагнозом отруєння продуктами горіння. Лікарі зазначили, що вони були у надзвичайно тяжкому стані. Зараз обидві дівчинки знаходяться в лікарні, після реанімації їх перевели до дитячого відділення. У шестирічної Єлизавети через значне отруєння сталося запалення легенів. Але їх життю вже нічого не загрожує.
Біля них постійно знаходиться їх мама… щоправда прийшла вона до них на третій день після тієї страшної ночі.

Источник: http://visti.pl.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?