Авторизация

Миргородський міський голова звернувся до Президента через фінансування ПТУ

Миргородський міський голова звернувся до Президента через фінансування ПТУ
Миргородський міський голова звернувся до Президента через фінансування ПТУ

Фото slovoidilo.ua

До цього спонукала ситуація, що склалася з фінансуванням професійно-технічної освіти по всій Україні і в Миргороді зокрема. Миргородське ПТУ №44 в лютому залишається без фінансування, 98 працівників – без зарплати, 436 учнів – без стипендії.

У зверненні висловлюється стурбованість, що склалася у зв'язку з передачею фінансування професійно-технічних навчальних закладів у місцеві бюджети (ст. 27 Закону України "Про державний бюджет України на 2016 рік"). Цією ж статтею закону передбачено Кабінету Міністрів до 1 січня 2016 року здійснити передачу з державної у комунальну власність закладів професійно-технічної освіти. Однак, до сих пір такої передачі не відбувся. Професійно-технічне училище №44 Миргорода залишається у державній власності й законність підстав фінансування цього навчального закладу з місцевого бюджету є сумнівною.

Міський бюджет Миргорода на 2016 рік був затверджений рішенням п’ятої сесії міської ради сьомого скликання від 24 грудня 2015 року. І в ньому не передбачені видатки на фінансування ПТУ. За попередніми розрахунками на фінансування діяльності закладу у 2016 році необхідно 8,6 млн. грн. Щоб запобігти соціальній напрузі, у січні цього року професійно-технічного училища №44 отримало кошти з міського бюджету.

4 лютого 2016 року Верховна Рада України ухвалила зміни до законів щодо фінансування професійно-технічної освіти, згідно з якими видатки на цю галузь здійснюються з обласних бюджетів (зміни до статті 89 Бюджетного кодексу). Відповідно до цих змін фінансування ПТУ № 44 м. Миргорода, починаючи з лютого 2016 року, повинно здійснюватися за рахунок коштів з обласного бюджету.

"Допоки зміни наберуть юридичної сили, заручниками ситуації стали 98 працівників, які вчасно не можуть отримати заробітну плату, 436 учнів училища не отримують вчасно стипендію. Немає можливості здійснювати видатки на харчування дітей пільгових категорій, сплачувати за спожиті енергоносії. У цій критичній ситуації просимо Вашого сприяння у вирішенні даного питання", - такими словами закінчується звернення до Президента України міського голови Миргорода Сергій Соломаха.

Источник: http://visti.pl.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?