Авторизация

Володимир В’ятрович: "Мамай може постати перед судом за спротив декомунізації"

Володимир В’ятрович: "Мамай може постати перед судом за спротив декомунізації"
Володимир В’ятрович: "Мамай може постати перед судом за спротив декомунізації"

Володимир В’ятрович / Фото radiosvoboda.org

Директор Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович розповів про те, де в Україні найгірше проходить процес декомунізації. За його словами, Полтавщина стала своєрідним центром опору цьому процесу. У першу чергу через обласний центр, де наразі не перейменовано жодної вулиці.

- Полтавщина є одним із найбільш проблемних регіонів, у першу чергу Полтава. Через політичну позицію мера, міського голови цього славного українського міста, пана Мамая. Але я переконаний, що ця його політична позиція ні до чого хорошого не призведе для нього особисто, як для політика. Тому, що протистояти тим процесам, які набирають настільки суспільного темпу – це означає протистояти, по суті, самій історії. З юридичної точки зору декомунізація все одно буде проведена тепер вже на рівні обласної державної адміністрації. Крім того, я думаю, що пан Мамай має всі можливості постати перед судом як відповідальний за саботаж у виконанні цього закону. - розповів В’ятрович в інтерв'ю радіо "Свобода".

Цікаво, що сам очільник Полтави упевнений, що може не виконувати Закон і за це йому нічого не буде:

"З моєї ініціативи перейменування вулиць не буде. У першу чергу це в нас фракція політичної партії "Свобода" хоче перейменування цих вулиць. Уже сьогодні є підстава для того, аби голова ОДА приймав рішення - перейменовувати чи не перейменовувати - мені це приємно, хай приймає рішення. Я закони намагаюся вивчати і виконувати. Але якщо його можна не виконувати - то у мене є певна політична позиція. Якщо я впевнений, що я можу обійти закон і мені за це нічого не буде - я буду це робити постійно", - заявив учора журналістам Олександр Мамай.

Источник: http://visti.pl.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?