Авторизация

Полтавці отримають можливість безкоштовно "відвідати" Бразилію, Австрію та Канаду

Полтавці отримають можливість безкоштовно "відвідати" Бразилію, Австрію та Канаду
Полтавці отримають можливість безкоштовно "відвідати" Бразилію, Австрію та Канаду

Богдан ВесоловськииМ† / Фото zbruc.eu

25 лютого о 16:00 в Полтавській бібліотеці-філіалі №4 для дорослих (вул. Фрунзе 141) відбудеться презентація нових книг видавництва "Дуліби - "Бранзолії" Марини Гримич та "Бонді" Ігоря Осташа.

"Дуліби" - приватне видавництво, що спеціалізується на виданні сучасної української літератури та наукових праць історико-етнологічного спрямування. Назва видавництва походить від стародавнього племені дулібів.

Марина Гримич - прозаїк, доктор історичних наук, кандидат філологічних наук і директор видавництва "Дуліби". Жінка є членом Спілки письменників України, членом Канадської спілки етнологів та лауреатом Всеукраїнського літературного конкурсу "Коронація слова" (2000, 2001 роки - дипломант, 2002 рік - перша премія конкурсу за роман "Егоїст").
Нова книга Марини Гримич "Бранзолія" - це подорожні записки автора Бразилією, що включають оповіді про історію та життя українців в цій південноамериканський країні.
- З величезного масиву сотень узятих в експедиції інтерв’ю, фото- та відеоматеріалів, авторка для своєї розповіді про Бразилію обрала найвиразніші фрагменти. Коли читаєш "Бранзолію", попри поганеньку якість чорно-білих фото, дуже зримо уявляєш собі все, про що пише автор, - зазначає в своїй рецензії на дану книгу журналістка Інна Долженкова.
Ігор Осташ - народний депутат України II-IV скликань, колишній Надзвичайний і Повноважний Посол України в Канаді, науковець. Автор близько 250 праць, зокрема: "Ukraine in 1990's" (1992), "Quo vadis, Ukraine" (1992, автор і ред.), редактор: "Українська мова як іноземна: методика викладання" (1994), "Сам собі редактор" (1997), "Українська щодня" (1998).

"Бонді" - книга Осташа про життя та творчість Богдана Весоловського (псевдонім: Бонді, 1915 - 1971 рр.) - українського музиканта, автора багатьох танцювальних шлягерів (танго, вальсів, фокстротів), ліричних пісень та романсів. Весоловського, який народився у Відні, а помер у Монреалі, називають батьком української естрадної музики. В передмові до своєї книги автор акцентує увагу на важкому життєвому шляху Бонді та його значенні для української культури:

- Його життя ламали жорна трагічних міжвоєнних часів, Другої світової війни, а також періоду "холодної" війни. Ці жорна змусили композитора пройти випробування долею біженця і емігранта, проклавши його життєву дорогу через Україну і Польщу, Чехословаччину і Австрію, Німеччину і Канаду. Він був великим українцем, хоч ніколи й не мав українського паспорта.
Захід відбудеться за підтримки мецената Андрія Гурніка. Вхід вільний.

Варто зазначити, що о 14:00 в цей день в Полтавській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Котляревського Марина Гримич презентуватиме іншу книгу видавництва "Дуліби" - російськомовний переклад бестселера історика Тімоті Снайдера "Криваві землі. Європа між Гітлером і Сталіним".

Источник: http://visti.pl.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?