Авторизация

Кременчуцьке водосховище "відбирає" землю у села

Кременчуцьке водосховище "відбирає" землю у села
Кременчуцьке водосховище "відбирає" землю у села

22 лютого під головуванням у с. Максимівка Кременчуцького району відбулося виїзне засідання постійної комісії обласної ради з питань екології та раціонального природокористування, на якому розглянуто звернення Недогарківської сільської об’єднаної територіальної громади щодо критичного стану берегоукріплення Кременчуцького водосховища у межах с. Максимівка.

Окрім членів комісії, у засіданні взяли участь перший заступник голови обласної ради Євгеній Холод, заступник голови облдержадміністрації, депутат обласної ради Роман Товстий, директор Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Ігор Піддубний, начальник Полтавського обласного управління водних ресурсів Володимир Фомичов, голова Кременчуцької райдержадміністрації Володимир Ярмола, голова Недогарківської сільської об’єднаної територіальної громади Віра Пащенко.

За інформацією обласного управління водних ресурсів, протяжність берегів Кременчуцького водосховища в межах Полтавської області становить понад 156 км, з них 10, 2 км. - у Кременчуцькому районі. Майже 44 км берегів потребують термінового захисту. Це, зокрема, стосується й ділянки берега довжиною у 5,35 км біля села Максимівка. Ще у 2010 році обласна рада виділила з фонду охорони навколишнього природного середовища області кошти для виготовлення проектно-кошторисної документації на будівництво берегоукріплень в межах с. Максимівка. Документацію виготовили, проте за браком фінансових ресурсів, будівництво берегоукріплень так і не було розпочато. Тож з часом проблема лише загострилася.

"Щороку вода по два-три метри, а іноді й сім, змиває прибережну смугу. Берегоукріплення не проводяться, бо немає коштів. Якщо найближчим часом не вирішити цю проблему, то матимемо екологічну катастрофу", – зазначила голова Недогарківської сільської об’єднаної територіальної громади Віра Пащенко.

Вартість будівельних робіт, з огляду на ріст цін, зросла майже у чотири рази і становить 23 млн. грн. Необхідно провести повторну експертизу проекту. Однак, комісія підтримала місцеву громаду у планах укріпити ділянку берега водосховища, адже від цього залежить безпека довкілля та життєдіяльності людей. Голова комісії Ігор Горжій зауважив, що цю проблему потрібно вирішувати спільними зусиллями обласної ради, облдержадміністрації, громади.

Депутати вирішили повторно розглянути проблему села Максимівка на засіданні комісії у березні, після доопрацювання.

Источник: http://visti.pl.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?