Авторизация

Вісті з Полтави - Суд відправив до психіатричної лікарні чоловіка, який біля ТРЦ «Київ» вдарив ножем перехожу та напав на правоохоронців

Вісті з Полтави - Суд відправив до психіатричної лікарні чоловіка, який біля ТРЦ «Київ» вдарив ножем перехожу та напав на правоохоронців

Після того, як 36-річний полтавець біля входу до ТРЦ «Київ» ображав жінку, штовхнув та вдарив її ножем у груди, а потім напав на правоохоронців, нападника відправили в СІЗО — після судово-медичної експертизи виявилося, що підозрюваний має психічне захворювання і його помістили до психлікарні

6 вересня Київський райсуд Полтави продовжив запобіжний захід для чоловіка, який напав та вдарив ножем жінку, а потім кидався на поліцейських. Спочатку чоловіка відправили в СІЗО, а після того, як виявилося, що він має психічну хворобу — перевели до психіатричної лікарні. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Нагадаємо, що 12 липня, близько 19-ї години, 36-річний полтавець біля входу до ТРЦ «Київ» ображав жінку, штовхнув та вдарив її ножем у груди, а коли на місце події приїхали правоохоронці чоловік також напав на них з кулаками та ножем.

З матеріалів справи відомо, що обвинувачений — уродженець Полтави, має повну загальну-середню освіту, не одружений, ніде не працює, раніше не судимий. 13 липня нападнику повідомили про підозру за ч. 4 ст. 296 та ч. 2 ст. 345 КК України — хуліганство, вчинене із застосуванням холодної зброї.

Під час обрання запобіжного заходу підозрюваний заперечував вчинення ним будь-яких кримінальних правопорушень, повідомив, що він інвалід 2-ї групи та має психічне захворювання — шизофренію, але документів, які б це підтверджували, не надав. Тому суд відправив чоловіка під варту, без права внесення застави.

Але після того, як щодо підозрюваного була проведена відповідна експертиза, лікарі встановили, що чоловік дійсно має ознаки хронічного психічного захворювання — шизофренію параноїдної форми. Це захворювання позбавляє людину здатності в повній мірі усвідомлювати свої дії та керувати ними.

Також експертиза встановила, що за своїм психічним станом підозрюваний потребує застосування примусових заходів медичного характеру, пов'язаних з госпіталізацією. Тому із СІЗО чоловіка перевели до психіатричної клініки.

6 вересня суд продовжив запобіжний захід для підозрюваного та залишив його у психлікарні.

Анастасія НЕДОГОРСЬКА, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?