Авторизация

Вісті з Полтави - У Полтаві посилять закатывайся загальної мобілізації: що для цього планують робити

Вісті з Полтави - У Полтаві посилять закатывайся загальної мобілізації: що для цього планують робити

Виконувачка обов’язків міського голови Катерина Ямщикова підписала розпорядження щодо посилення заходів загальної мобілізації на території Полтавської громади. Зокрема, у документі визначені завдання для районних рад в Полтаві та рекомендації поліції. 

Відповідно документу, у приміщенні Полтавської міськради та у райрадах мають розмістити пункти оповіщення для мобілізації військовозобов’язаних та транспорту на потреби Збройних сил України й інших військових формувань.

Також за розпорядженнями терцентру комплектування та соцпідтримки голови районних рад Полтави мають розподілити планові завдання, серед яких: 


залучення працівників райрад до роботи у групах оповіщення;
забезпечення своєчасної явки військовозобов’язаних за повістками;
забезпечення своєчасного постачання до військових частин техніки й транспорту від підприємств, установ та організацій;
проведення спільних наради з керівниками підприємств щодо необхідності прибуття всіх військовозобов’язаних працівників до військкомату з метою уточнення їх військово-облікових даних й проходження медогляду;
проведення нарад з керівниками установ щодо необхідного виділення техніки для потреб мобілізації.

Документ містить рекомендацію начальнику Полтавського райуправління поліції виділити особовий склад для роботи у групах оповіщення. Також розшуку та доставлення до терцентру комплектування й соцпідтримки військовозобов’язаних, які вчинили адмінпорушення за статтею 210 (порушення військовозобов'язаними чи призовниками законодавства про військовий обов'язок) та притягалися до кримінальної відповідальності за статтею 336 (ухилення від призову на військову службу під час мобілізації). 

Так само секретар Полтавської міської ради пропонує поліції забезпечити необхідну кількість патрулів для оповіщень щодо мобілізації у громадських місцях під час комендантської години.

Контроль за виконанням заходів з посилення загальної мобілізації в Полтаві виконувачка міського голови лишає за собою. 

Нагадаємо, у вересні на сесії міської ради виконувач обов’язків начальника Полтавського обласного ТЦК та СП Віталій Бережний повідомив, що Полтава виконала 13 % від планових показників мобілізації, які доводить Генштаб за дорученням Президента України.

Ольга ГРИНЕНКО, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка