Авторизация

Вісті з Полтави - На Полтавщині суд позбавив волі на 3 роки за ухилення від військової служби

Вісті з Полтави - На Полтавщині суд позбавив волі на 3 роки за ухилення від військової служби

За публічного обвинувачення Миргородської окружної прокуратури 31-річного місцевого жителя визнано винним в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації (ст. 336 КК України)


Шишацькій районний суд призначив покарання для чоловіка — 3 роки позбавлення волі. Про це повідомили у прес-службі Полтавської обласної прокуратури.



У січні 2023 року чоловік пройшов військово-лікарську комісію, яка визнала його придатним до служби у ЗСУ, а в травні отримав повістку. Однак без поважних причин він понад 5 місяців ігнорував виконання свого обов’язку щодо захисту держави і не прибув до районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.



Свою вину у скоєнні злочину чоловік визнав. Його взяли під варту в залі Шишацького районного суду, який постановив вирок.



Наразі триває час на апеляційне оскарження.



Нагадаємо, у серпні в Зінькові військовозобов’язаний двічі отримав повістку та після лікарської комісії не з’явився до військкомату. Голова місцевого суду виправдав його, визнавши Закони України та Укази президента «авторськими творами». Наразі прокуратура оскаржує це рішення.


Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?