Авторизация

Вісті з Полтави - Кафедра фізичної терапії та ерготерапії отримала набір рюкзаків першої домедичної допомоги

Вісті з Полтави - Кафедра фізичної терапії та ерготерапії отримала набір рюкзаків першої домедичної допомоги

Напередодні Всесвітнього дня фізичного терапевта, у рамках співпраці Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» з Товариством Червоного Хреста в Україні, науково-педагогічні працівники та студенти кафедри фізичної терапії та ерготерапії факультету фізичної культури та спорту отримали обладнання та інструментарій для практичних занять з навчальної дисципліни «Домедична допомога». 

Науково-педагогічні працівники та студенти кафедри фізичної терапії та ерготерапії факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» стали учасниками спільної гуманітарної ініціативи Товариства Червоного Хреста в Україні та Полтавської політехніки, спрямованої на підвищення готовності та безпеки студентів і співробітників університету у випадках надзвичайних ситуацій, надання першої домедичної допомоги. Науковцям передали набір рюкзаків першої домедичної допомоги, які містять необхідні засоби та інструкції для надання першої допомоги в екстрених ситуаціях. 

Обладнання та інструментарій також використовуватиметься в освітньому процесі для студентів спеціальності 227 «Терапія та реабілітація», зокрема під час практичних занять з навчальної дисципліни «Домедична допомога», вчасного реагування у випадках надзвичайних подій, що може врятувати життя та здоров'я людини. 

Така співпраця у гуманітарній сфері та забезпеченні стійкості в екстрених ситуаціях, підкреслює важливість спільної роботи у сфері збереження життя та здоров'я людини. 

«Висловлюємо слова щирої вдячності міжнародній організації Червоного Хреста за надану допомогу, що допоможе нашим студентам вдосконалити власні практичні навички надавати домедичну допомогу постраждалим. 

При проведенні практичних занять орієнтуємося на непрості виклики, які стоятимуть перед майбутніми фізичними терапевтами та реабілітологами у повоєнній країні, та забезпечуємо найвищу якість надання освітніх послуг, готуючи висококваліфікованих професіоналів. Поєднання теоретичних знань та практичних навичок допоможе досягнути синергетичного ефекту, що, в свою чергу, врятує не одне людське життя. І це ще один крок у напрямку забезпечення безпеки та добробуту науково-педагогічної та студентської спільноти університету», – прокоментувала завідувачка кафедри фізичної терапії та ерготерапії Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», кандидатка медичних наук, доцентка Вікторія Горошко. 

Нещодавно представники Товариства Червоного Хреста України провели тренінг з управління ризиками під час надзвичайних ситуацій. 

Нагадаємо, з нагоди Дня фізичної культури і спорту Президент України поспілкувався і нагородив студентів Полтавської політехніки, а науковці і студентки Полтавської політехніки отримали нагороди від Полтавської ОВА.

Медіацентр Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» 

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка