Авторизация

Вісті з Полтави - Депутат Полтавської облради Удовиченко: намагання пов’язати мене із РФ — це помста за мою принципову позицію

Вісті з Полтави - Депутат Полтавської облради Удовиченко: намагання пов’язати мене із РФ — це помста за мою принципову позицію

Депутат Полтавської облради Андрій Удовиченко | Фото: facebook.com/poltava.council

Депутат Полтавської обласної ради Андрій Удовиченко виклав свої аргументи, щоб показати, на його думку, юридичну безглуздість спроб пов’язати його із РФ. Такі спроби направлені на те, щоб зламати фракцію «Рідного міста» у Зіньківській міськраді


17 травня СБУ повідомило про обшуки на підприємствах депутата облради Андрія Удовиченка. Слідчі спецслужби підозрюють, що громадяни РФ були співвласниками низки із них.




Фото з обшуків, які були злиті в мережу працівниками СБУ

Андрій Удовиченко зустрівся із «Полтавщиною», щоб розповісти про юридичну безглуздість цих підозр.



— Розповім спочатку про доводи слідства. На моєму підприємстві ПрАТ «Автотранспортне підприємство-15339» працює Микола Безпалий. Також є дочірнє підприємство «Електромонтажний поїзд № 707», власником якого є Олександр Безпалий, це син Миколи Безпалого. Я Олександра, звичайно, знаю, цей мій бізнес-партнер. За потреби телефоную йому, він інколи паркував свій автомобіль на території АТП. Але це не мій працівник, він не є власником чи співвласником АТП чи іншого мого підприємства. Як слідство думає через зв’язок між батьком та сином Безпалими юридично прив’язати мене до цієї історії в суді — складно уявити.




Ухвала Октябрського райсуду щодо надання дозволу на обшук підприємств

Я приблизно розумію, чому дехто вирішив використати тему начебто моїх зв’язків із Росією. Дійсно, до 2014 року я мав бізнес у Бєлгороді. Про це у Зінькові усі знають. Після відомих подій я відмовився від подальшої співпраці, а Олександр Безпалий намагався вибити з російського ТОВ «СМП-707» борги за вже надані послуги. Це нормальне бажання підприємця — отримати належні йому кошти. Однак, у 2017 році і він залишив ці спроби. Наразі вказане підприємство у Бєлгороді є банкрутом, рішенням суду призначено арбітражного керуючого. А слідство стверджує, що Олександр Безпалий отримував з цього підприємства якісь грошові надходження. Повний абсурд.




Бєлгородське підприємство є банкрутом, рішенням суду призначено арбітражного керуючого

Самі обшуки у Зінькові та Київській області не стали для мене несподіванкою, адже правоохоронні органи приблизно із грудня 2022 року буквально переслідують мої підприємства начебто за ухиляння від сплати податків. Тепер вирішили зайти з іншого боку.



Я можу помилятися, але думаю, що усі ці обшуки не мають на меті довести обвинувачення у судах. Це просто психологічний тиск на мене через непоступливість фракції «Рідного міста» під час рішень у Зіньківській міській раді. У 2020 році на виборах «Рідне місто» взяло 30% голосів і сформувало фракцію із 8 депутатів. Ми мали і маємо своє незалежну та принципову позицію, зокрема, у земельних питаннях (останні потребують схвалення 2/3 депутатського корпусу — ред). Фракція не є механічним інструментом голосування за бажання місцевої партії влади — це «Довіра». Яка, до речі, створює необґрунтовані перепони для господарської діяльності АТП, що працює з 1994 року.



Хочу завірити своїх політичних опонентів, що такими методами вони не зламають ані мене, ані моїх зіньківських колег по партії.



Нагадаємо, на початку березня СБУ провело обушки на підприємстві з виробництва алмазного інструменту за підозрою у постачанні до РФ спецобладнання для виробництва ЗРК С-300 та С-400. У травні відбулася публікація пресрелізу спецслужби. У відповідь на неї керівник підприємства заявив про безпідставність підозри.


Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка