Авторизация

Вісті з Полтави - Депутати з містобудівної комісії наполягли на перейменуванні вулиці Анатолія Кукоби

Вісті з Полтави - Депутати з містобудівної комісії наполягли на перейменуванні вулиці Анатолія Кукоби

На сесії міської ради вулицю, названу на честь колишнього міського голови Полтави Анатолія Кукоби, спробують перейменувати на Подільську


Сьогодні відбулося засідання депутатської комісії з питань містобудування й архітектури. Серед іншого депутати розглянули питання про перейменування вулиць, які названі на честь російських та радянських подій, військових, партизанів та політиків. У початковому у списку на перебування 2-ї черги було 99 вулиць, проте на сесію винесли 97. У списку відсутні дві вулиці — Маршала Бірюзова і Анатолія Кукоби. Вулицю Маршала Бірюзова перенесли в 4-ту чергу, оскільки запідозрили сторонній вплив на результати голосування.



З приводу вулиці Анатолія Кукоби, то рішення прибрати її із переліку на перейменування прийняла топонімічна комісія.



Юлія Городчаніна запитала головного архітектора міста Миколу Шевельова:



— Їх не хвилює те, що ми не виконуємо закон? Моя пропозиція — повернути назад і затвердити результати голосування. Тому і робоча група, і топонімічна комісія виконують умови закону, тому внесли вулицю Кукоби на перейменування. Люди проголосували, вибрали нову назву, коли прийшов час затверджувати, то вони різко передумали. Це якісь подвійні стандарти.




Юлія Городчаніна

— Я не можу коментувати, бо ми готували проект рішення на підставі протоколів і рішення робочої групи, — відповів Микола Шевельов.




Микола Шевельов

Юлія Городчаніна попросила депутатів підтримати проект перейменування та звернулася до управління архітектури з проханням повернути у список вулицю Анатолія Кукоби. Якщо цього не зроблять, цю пропозицію депутатка винесе з голосу прямо на сесії.



Чергова сесія Полтавської міської ради має відбутися 12 травня.



Нагадаємо, що в березні полтавці обрали нову назву вулиці Анатолія Кукоби — Подільська вулиця. Одразу ж після цього почала виступати проти цієї ініціативи вдова колишнього мера Віра Кальник. Також на сайті міської ради Вадим Духін опублікував петицію проти перейменування цієї вулиці, яка набрала достатню кількість голосів.



Чому вулицю пропонують перейменувати?



Вулиця Анатолія Кукоби потрапила під перейменування відповідно Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки». За цим законом змінюють назви топонімів, які присвячені радянським політикам. Оскільки Анатолій Кукоба в кінці 1980-х років обіймав керівну посаду секретаря Полтавського міськкому Комуністичної партії України, його вулицю пропонують перейменувати.


Микола ЛИСОГОР, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка