Авторизация

Вісті з Полтави - На Полтавщині вдруге за день застосували превентивне відключення електроенергії

Вісті з Полтави - На Полтавщині вдруге за день застосували превентивне відключення електроенергії

О 20:02 на території Полтавської області був оголошений сигнал повітряної тривоги. О 20:16 НЕК «Укренерго» сповістило про застосування превентивних відключень електроенергії на території Полтавської області.


«З метою запобігання порушенням режиму роботи об’єднаної енергетичної системи України внаслідок можливого ракетного обстрілу, 9 березня починаючи з 20:16, НЕК "Укренерго"  застосувало превентивні відключення приєднань 110-150 кВ з центрів живлення — підстанцій 330 кВ Полтавської області», — йдеться у повідомленні АТ «Полтаваобленерго».



Поточна ситуація в енергосистемі



Сьогодні вночі та вранці відбулася 15-та терористична атака росіян на енергосистему України. За даними Генерального штабу, окупанти запустили 81 ракету та 8 дронів, 34 ракети та 4 БПЛА було знищено Силами оборони України. За інформацію «Укренерго», станом на 19:00, найскладніша ситуація на Харківщині та Житомирщині — значна частина мешканців цих областей залишається без світла та водопостачання.



Також вперше за місяць у «Полтаваобленерго» анонсують застосування графіків погодинного відключення 10 березня. Визначення лімітів потужності очікується найближчим часом.



Оновлення. О 21:35 розпочалося відновлення електроживлення усіх абонентів. Також, попри анонс, 10 березня графік погодинного відключення електроенергії застосовуватися не буде. 


Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка