Авторизация

Вісті з Полтави - Полтавська влада планує видати по 10 тис. грн членам ДФТГ №3

Вісті з Полтави - Полтавська влада планує видати по 10 тис. грн членам ДФТГ №3

Інша пропозиція — видати по 10 тис. грн мобілізованим в ЗСУ та по 433 грн кожному члену ДФТГ за зміну — розуміння у влади не знайшло


Під час презентації проекту бюджету Полтавської громади на 2023 рік депутат Едуард Волков запитав, чому не враховані рішення 21-ї сесії міськради:


надання одноразової грошової допомоги в сумі 10 тисяч гривень мобілізованим особам, які призвані на військову службу, зокрема й мобілізованим внутрішньо переміщеним особам, які зареєстровані на території Полтавської громади.
надання щомісячної допомоги членам ДФТГ. Порядок нарахування наступний: за виконання кожного завдання (патруль, чергування на блок-пості і т.п.) з бюджету нараховуватиметься по 433 грн, але не більше, ніж 2 місячні мінімальні зарплати.

На це перший заступник міського голови Валерій Пархоменко відповів, що по 10 тис. грн отримають члени ДФТГ №3. Також близько мільйона отримають громадські формування при райрадах. Окрім цього він повідомив, що військові надіслали листа, у якому проінформували, що майор Андрій Баранов уповноважений вести питання фінансового забезпечення ДФТГ. Сам Баранов здивований тим, що при прийнятті рішення про допомогу членам ДФТГ із ним ніхто не консультувався.



Начальниця управління соціального розвитку Наталія Бондаренко у свою чергу повідомила, що додавати в програму «Турбота» пропозиції щодо фінансування кожного мобілізованого та члена ДФТГ — це утворити чергу до міськради, яка починатиметься від Корпусного парку.



Нагадаємо, серед усіх ДФТГ Полтави прийнято рішення залишити лише одну: ДФТГ №3, інші члени повинні приєднатися до неї.



За нашою інформацією, із поданням до командування тероборони України про переформування Полтавських добровольчих формувань зверталися бійці тероборони Андрій Баранов та Богдан Пось. 



Пізніше Андрій Баранов назвав справу проти Олександра Мамая «заколотом та беззаконням». 


Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?