Авторизация

Вісті з Полтави - У Міненерго заявили, що Полтаваобленерго нестиме відповідальність за несправедливе відключення світла

Вісті з Полтави - У Міненерго заявили, що Полтаваобленерго нестиме відповідальність за несправедливе відключення світла

Міністр енергетики України Герман Галущенко заявив, що на несправедливе відключення світла найбільше скаржаться мешканці Києва та області, Полтави та Львову


2 грудня Міненерго разом із заступником керівника офісу Президента України Ростиславом Шурмою, головою НКРЕКП Костянтином Ущаповським, керівництвом Держенергонагляду, НЕК «Укренерго» та операторами систем розподілу провели нараду щодо справедливого і рівномірного розподілу доступної електроенергії між споживачами. 



Міністр енергетики Герман Галущенко наголосив, що минулого тижня вдвічі зросла кількість скарг від споживачів щодо недотримання графіків та несправедливого відключення світла.



— Аналіз, який Міненерго провело спільно з НКРЕКП та Держенергонаглядом свідчить, що невдоволення громадян обґрунтоване. Серед регіонів, по яким надходить найбільше скарг — Київ, Київська область, Полтава і Львів, — зазначив Герман Галущенко.






Також міністр енергетики наголосив, що під час відключення електроенергії оператор системи розподілу (обленерго) має керуватися справедливим підходом, щоб усі споживачі перебували в рівних умовах. Якщо будуть встановлені факти зловживань, то керівники компаній будуть нести персональну відповідальність.



Комісія запровадила персональну відповідальність керівників операторів розподільчих систем за невиконання нормативних документів щодо введення обмежень споживання.



Скарги також надходять на неналежну комунікацію ОСР зі споживачами, зокрема обленерго не доносять інформацію до споживачів — про відключення, обсяги та актуальність складених графіків.



Також комісія звернула увагу на те, що у листопаді необхідно врахувати показники лічильників та застосувати коефіцієнт зниження під час виставлення рахунків споживачам «за усередненим споживанням».



Відтепер інспекція разом з представникам НКРЕКП, Укренерго та СБУ проводитиме позапланові перевірки дотримання графіків відключення електроенергії. Уповноважені представники відповідних структур чергуватимуть на диспетчерських пунктах ОСП та ОСР в ранкові та вечірні пікові години з метою контролю за дотриманням графіків.


Анастасія НЕДОГОРСЬКА, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?