Авторизация

Вісті з Полтави - Полтавська політехніка відзначила Міжнародний день студентського спорту та день народження факультету ФКС

Вісті з Полтави - Полтавська політехніка відзначила Міжнародний день студентського спорту та день народження факультету ФКС

20 вересня у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» традиційно відзначили Міжнародний день студентського спорту і День народження факультету фізичної культури та спорту. Студенти та викладачі фізичного виховання влаштували показові виступи і майстер-класи з різних видів спорту, а також взяли онлайн-участь у Європейському марафоні фізкультурно-оздоровчих подій у рамках реалізації проєкту «Будь активним заради миру!»

Щороку 20 вересня Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відзначає Міжнародний день студентського спорту. Це свято було започатковано Генеральною конференцією ЮНЕСКО за ініціативи Міжнародної федерації студентського спорту (FISU) у 2015 році. Цей день покликаний привернути увагу та підвищити значущість спорту серед студентства та залучити до своїх лав прихильників здорового способу життя, сприяти його популяризації й розвитку. Здоровий спосіб життя, фізична культура і спорт є надійним джерелом відмінного настрою та оптимізму, здоров'я і довголіття.



Цьогоріч Полтавська політехніка як осередок Спортивної студентської спілки України в Полтавській області гостинно зустріла на своїй спортивній базі студентів Полтавського фахового коледжу нафти і газу та Полтавського фахового коледжу транспортного будівництва.

Спортивний настрій задали на показовому танцювальному виступі студентки збірної команди Полтави з черліденгу під керівництвом майстрів спорту України Тетяни Синиці та Анастасії Шендрик. А запальну студентської фітнес-руханку провела ще одна чемпіонка з черліденгу, студентка факультету фізичної культури та спорту спеціальності «Фізична культура і спорт» Єлизавета Нікуліна.

«Вітаю прогресивну, спортивну, амбітну, сучасну молодь із Міжнародним днем студентського спорту! З приємністю згадуємо 2019 рік, коли до Полтавської політехніки приїхали, практично, з усіх куточків України студенти, які активно займаються спортом, і ми урочисто відзначали Міжнародний день студентського спорту. У цей же день відзначаємо ще одну цікаву подію: саме сьогодні, 20 вересня, відзначає день народження факультет фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка». Я вітаю студентів, які навчаються на цьому факультеті, з цим святом!

Спорт у житті кожної людини відіграє важливу роль. У моєму житті особливо. Адже тільки завдяки спортивному характеру ми можемо забезпечити лідерські позиції Полтавської політехніки. З дитинства займаючись спортом і передавши це своїм дітям, які ще навчаються у ліцеї, але вже є кандидатами у майстри спорту зі спортивно-бальних танців, я точно можу впевнено констатувати той факт, що ми тренуємось задля перемоги. Так і в житті − завжди потрібна перемога.

Сьогодні, відзначаючи цей день, безумовно хотілось би подякувати нашим Збройним Силам, які боронять Україну від ворога і забезпечують нам можливість отримання якісної освіти. Напередодні нашої зустрічі лунала тривога, але я впевнений, що наші Збройні Сили України зроблять все, для того, щоб перемога була якомога швидшою. І сьогодні здорова, амбітна, спортивна, фізично загартована молодь – це майбутнє нашої країни. Тож я бажаю вам успіхів у навчанні, успіхів у спорті, і успіхів у вашому житті. Слава Україні!» – привітав студентів ректор університету, доктор економічних наук, професор, керівник Спортивної студентської спілки України та Української федерації учнівського спорту в Полтавській області Володимир Онищенко.

«Вітаю всіх із Міжнародним днем студентського спорту! Майбутнє – за молодими, амбітними, сповненими життєвої енергії людьми, тобто за вами, студентство! Саме тому Міжнародний день студентського спорту має велике значення серед молоді, адже цей день утверджує значущість спорту, а спорт – це здоров’я. Спортивне тренування формує волю і характер людини. Тож долучайтеся до спорту! У нашому Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» створені всі умови для спортивного розвитку студента: функціонують спортивні секції, комфортна і потужна спортивна база. Сьогодні студенти можуть долучитися до майстер-класів, відвідати турніри та обрати свій вид спорту.

Я вас вітаю, зичу успіхів у навчанні та спортивних досягненнях. Але не забувайте, що ваші воля та характер – це запорука вашої успішності як людини майбутнього», – побажала декан факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», доктор педагогічних наук, професор Ліна Рибалко.

Факультет фізичної культури та спорту провів для студентів майстер-класи з різних видів спорту, на яких спортсмени продемонстрували елементи навчально-тренувального процесу спортивних секцій, які діють в університеті. У спортивній залі пройшли показові майстер-класи з настільного тенісу, на корті – з великого тенісу, у спортивному корпусі у клубі спортивного більярду – з більярдного спорту, на багатофункціональних майданчиках під відкритим небом – з воркауту, волейболу, баскетболу. У залі важкої атлетики спортсмени з гирьового спорту продемонстрували свої спортивні вміння, а навчальна лабораторія кіберспорту гостинно запросила на онлайн поєдинок.

Також студенти, викладачі фізичного виховання Полтавської політехніки та Полтавського коледжу нафти і газу взяли онлайн-участь у Європейському марафоні фізкультурно-оздоровчих подій у рамках реалізації проєкту «Будь активним заради миру!» та долучилися до вебінару на тему «Підвищення ефективності фізкультурно-оздоровчої роботи закладу освіти в умовах воєнного стану».

Нагадуємо, трьом студентам Полтавської політехніки присвоєно спортивні звання, студенти факультету фізичної культури та спорту вибороли комплект нагород Чемпіонату України з веслування на каное та байдарках, а команда ННІ фінансів, економіки, управління та права перемогла на меморіальному турнірі з міні-футболу.

Раніше спортсменів Полтавської політехніки відзначили за спортивні здобутки, університет долучився до Всесвітнього дня прибирання, а студенти відвідали всеукраїнську публічну лекцію від НАЗК про доброчесність і боротьбу з корупцією.

Медіа-центр Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?