Авторизация

Вісті з Полтави - Американський журналіст Гжегож Гілл зібрав історії полтавських волонтерів для документального фільму про Україну

Вісті з Полтави - Американський журналіст Гжегож Гілл зібрав історії полтавських волонтерів для документального фільму про Україну

Американський журналіст Гжегож Гілл подорожує світом у пошуках матеріалу для документального кіно. 5 березня він приїхав до України збирати історії волонтерів та евакуйованих, які покинули рідні домівки, щоб зберегти життя. Планував впоратися за тиждень, але з кожним знайомством та вражаючою сповіддю повернення додому відстрочується. Небайдужі полтавці теж стали героями майбутнього фільму.


— Їхати в Україну було страшно. Підступні російські авіаудари можуть поцілити у будь-яке місто. Але зараз надзвичайно важливо зібрати історії вашого неймовірно сильного народу і задокументувати їх для наступних поколінь, — розповідає американський журналіст Гжегож Гілл.



Гжегож подорожує Україною у супроводі родини Демченків, з якою познайомився у Тернополі. Батько і син переїхали з Київської області на початку війни. Мешкали у селі між Бучею і Стоянкою — одними з найгарячіших точок на той час. У Тернополі ж заснували власний волонтерський штаб.



— Головний напрямок нашої допомоги — перегін повнопровідних джипів для розвідки з-за кордону і передача їх на передову. Також збираємо і розвозимо гуманітарну допомогу для армії та біженців. З Гжегожем познайомилися випадково. Друзі розповіли, що він дуже хоче поспілкуватися з нами, і дали контакти. Я зателефонував. На той час Гжегож був у Львові, але вже наступного дня примчав до Тернополя і поїхав з нами у Харків передавати чергову автівку, — поділився історією знайомства з американцем Назар Демченко.






Відтоді Гжегож Хілл та родина Демченків стали добрими друзями і попутниками. Назар з батьком розвозять автомобілі та гуманітарку по всій Україні, а журналіст допомагає їм і збирає нові історії для свого документального фільму. З початку війни волонтери передали захисникам п’ять джипів. Чотири відвезли до Харкова, один — до Києва.



Дорогою до Харкова зупинилися у Полтаві. Вже скоро вирушать у наступну подорож — з черговою партією гуманітарки та за новими історіями. А після перемоги разом дивитимуться документальний фільм про національну єдність і силу незламного українського народу.






Євгенія СЕМЕНЧЕНКО, Ангеліна ТИХОНЕНКО

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка