Авторизация

Вісті з Полтави - Ринок «Овочевий» планується розташувати на більшій частині нинішньої автостоянки на вул. Київське шосе

Вісті з Полтави - Ринок «Овочевий» планується розташувати на більшій частині нинішньої автостоянки на вул. Київське шосе

«Полтава-сервіс» планує у цьому році відкрити ринок «Овочевий» на вул. Київське шосе. Для цього земельну ділянку, на якій розташована автостоянка, розподілять на дві частини: більшу заберуть під ринок, а меншу залишать під існуючою стоянкою


На наступну сесію Полтавської міськради винесуть проект рішення, яким, зокрема, передбачається поділити земельну ділянку 9054 м² на вул. Київське шосе, 70а на дві нерівні частини. Після можливого поділу більша частина земельної ділянки матиме площу 5527 м², менша — 3527 м².






Хоча цільове призначення ділянок однакове — для тимчасового зберігання автотранспорту, однак відомо, що більша частина призначена під майбутній ринок «Овочевий» («Оптовичок»).



Про це нам повідомив керівник КП «Полтава-сервіс» Денис Поліщук:



— Готуємо цей проект рішення на цю сесію. На більшій частині ми плануємо розмістити ринок, який наразі працює на вулиці Новий Базар і який ми пообіцяли перенести до траси. Затримка була пов’язана із ремонтними роботами аварійного колектора. «Полтававодоканал» на 90% вже завершив роботи на тій ділянці, у березні вони поставлять крапку. На меншій частині земельної ділянки залишиться автостоянка, яку ми згодом трохи розширимо, щоб досягти з підприємцями компромісу.



Денис Поліщук зауважив, що для перенесення ринку потрібно ще 2-3 рішення сесії міськради. По-перше, потрібно змінити цільове призначення ділянки. У 2021 році міська влада, щоб не сплачувати більшу оренду, перевела земельну ділянку з обслуговування ринку (якого там не було) на обслуговування автостоянки. Тепер все потрібно зробити навпаки. По-друге, потрібно розробити землевпорядну документацію і тільки після цього зафіксувати реальне перенесення ринку.



Хоча тут є кілька проблем. По-перше, стихійні торговці на вул. Новий Базар не хочуть звільняти вулицю. По-друге, орендарі земельної ділянки на вул. Київське шосе (ПП «Карсад-1») судяться із міською владою за право продовжувати вести підприємницьку діяльність. Суть їх аргументів — на території автостоянки розташоване їхнє приватне майно: будівля охорони, вбиральня, паркан, ворота, мощення та асфальт. Наразі на цю власність накладено арешт, без рішення суду відчужувати її ніхто не має права.



У цій історії може виникнути ситуація, яка вже мала місце із намаганням міської влади не продовжувати оренду під речовим ринком «Полімпекс». Основний аргумент орендаря у конфлікті з міськрадою — на території ринку розташована його приватна власність, тому він має першочергове право на оренду землі.


Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?