Авторизация

Вісті з Полтави - У 2022 році на Полтавщині планують установити 400 спортивних майданчиків в рамках президентської програми

Вісті з Полтави - У 2022 році на Полтавщині планують установити 400 спортивних майданчиків в рамках президентської програми

За програмою «Здорова країна» у 2021 році в області установили 105 спортивних майданчиків. У поточному році ця кількість зросте ще на 400


Цього року на Полтавщині планують збудувати понад 400 спортивних майданчиків в рамках президентської програми «Здорова країна». Серед інших завдань — відновлення спортивно-юнацьких шкіл, завершення будівництва басейна в Миргороді, спорудження льодової арени проектною вартістю 180 млн грн та оголошення відповідного тендеру. Про це повідомив т.в.о. голови Полтавської облдержадміністрації Дмитро Лунін під час розгляду питання розвитку фізичної культури та спорту в області у межах проведеного засідання громадської ради при Полтавській ОДА.



Серед планів роботи Управління молоді та спорту Полтавської ОДА на 2022 рік — визначення пріоритетних видів спорту в області; формування збірної команди області для участі у ХХІ Літніх Дефлімпійських іграх; збільшення на 30% резерву спортсменів, які візьмуть участь у чемпіонатах України з різних видів спорту, та на 10% — які ввійдуть до складу національної збірної України; зміцнення  матеріально-технічної бази закладів та установ; реалізація національних проектів зі створення активних та урбан-парків.



За словами Дмитра Луніна, минулого року на Полтавщині в межах програми «Здорова країна» збудували 105 спортивних майданчиків. Вартість кожного склала — 477500 грн. Саме з такою вартістю Полтава збирається прийняти на баланс свої 43 спортмайданчики. До речі, досі залишається загадкою, в рамках яких договорів підрядники змонтували спортивне обладнання.






Окрім того, на засіданні громадської ради обговорили перспективи створення бігових- та велодоріжок у містах області з урахуванням вивчення аналогічного досвіду в сусідніх областях.



Також у ході засідання учасники обговорили виконання Плану дій з реалізації «Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року» в Полтавській області.


Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка