Авторизация

Вісті з Полтави - Віялових відключень електроенергії в Полтавській області не буде, — башка облорганізації партії «Слуга народу»

Вісті з Полтави - Віялових відключень електроенергії в Полтавській області не буде, — башка облорганізації партії «Слуга народу»

Енергетична система країни працює без збоїв і готова до опалювального сезону, тож про віялові відключення взагалі не йдеться. Про це заявив народний депутат від «Слуги Народу», член Комітету ВР з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Юрій Камельчук.


«Ми використовуємо не лише вугілля, навколо якого зчинили стільки розмов. У нас є газ, на повну потужність працює атомна енергетика. Ми збалансуємо всі ресурси, щоб українці спокійно і без проблем пройшли опалювальний сезон», — сказав він.



Депутат запевнив, що країна має ресурс, щоб забезпечити постачання вугілля на електростанції державної генерації. А у разі потреби використовуватиме імпортоване вугілля з Польщі, Казахстану, Південної Африки. Тож про віялові відключення взагалі не йдеться.



Голова обласної організації партії «Слуга Народу», народний депутат Олександр Трухін додає, що фундаментальною частиною української енергетики є атомна генерація, і цієї зими вона працюватиме на максимумі. «Не треба маніпулювати та лякати людей віяловими відключеннями. Енергосистема — це різні види палива, це збалансована робота всіх частин генерації. Саме це і будемо робити. Наприклад, якщо у певні моменти пікового споживання знадобиться використовувати газ на Центренерго, то це будуть робити. Якщо це не знадобиться — Центренерго працюватиме, як зазвичай, на вугіллі», — запевнив він.



Ситуація в енергетиці Полтавської області є стабільною. Як наголосив Олександр Трухін, у регіоні немає жодних підстав для віялових відключень. «Як і раніше, протягом року профільні служби можуть здійснювати планові роботи для ремонту ліній електропередач. Про що попереджають споживачів завчасно. Це нічого спільного із віяловими відключеннями немає. За інформацією «Полтаваобленерго», підприємство виконало всі основні та додаткові заходи, які необхідні для роботи в осінньо-зимовий період усіх об’єктів електричних мереж», — підкреслив він.


Прес-служба обласної організації ПП «Слуга Народу»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка