Авторизация

Вісті з Полтави - Для 53 тисяч полтавців вартість газу збільшилась до 47 грн/м³

Вісті з Полтави - Для 53 тисяч полтавців вартість газу збільшилась до 47 грн/м³

На Полтавщині 53 тисячі абонентів не мають постійного договору на газ та платять за ресурс в шість разів більше фіксованого тарифу «Нафтогазу»


2 грудня «Нафтогаз» підвищив ціну для абонентів постачальника останньої надії (ПОНу) до 46,71 грн за куб. У жовтні та листопаді ціна газу від постачальника останньої надії складала 16,56 грн за куб.



Тобто люди, які не підписали договір із жодною компанією, платитимуть за газ у шість разів більше. Для прикладу, абоненти «Нафтогазу» платять по 7,96 грн за куб, «Полтавагаз збуту» — 7,99 грн за куб. Навіть комерційні організації платять дешевше — в середньому 37 грн за куб.



Як повідомили в «Нафтогазі», у Полтавській області 53 тис. абонентів користуються газом ПОНу. У жовтні таких абонентів було 313 тисяч. Як видно, збільшення тарифу змотивувало мешканців обрати одну із компаній і підписати із нею договір.



Цього року полтавці вперше скористалися послугою ПОНу. На початку березня всіх абонентів «Полтавагаз збуту», «Лубнигазу», «Кременчукгазу» тимчасово перевели на обслуговування «Нафтогазом», який і виконує цю функцію. З 1 вересня абонентів «Полтавагаз збуту» знову перевели на постачальника останньої надії.



Люди з різних причин не поспішають підписувати договір. Хтось збитий із пантелику тим, що годинами стояв у черзі, підписав договір, але його знову «викинули» з «Полтавагаз збуту». Хтось не звертав уваги на платіжки поки було літо, а тепер змушений платити за газ більше. Для когось підписати договір через інтернет стало великою проблемою.



Як повідомили в «Полтавагаз збуті», компанія повернула собі 60 тис. абонентів. Кожен день договори підписує 1000-1500 клієнтів. «Полтавагаз збут» бореться за 53 тис. абонентів, які не визначилися із постачальником газу. Хоча в компанії й розраховують на повернення абонентів, які уже перейшли на «Нафтогаз».



Що робити аби не платити у 6 разів більше?



Потрібно підписати договір з однією із газопостачальних компаній. Віднести заяву в абонентський відділ або підписати договір онлайн. Радимо дітям і внукам виділити час, сісти разом зі своїми батьками, розібратися і зареєструватися за онлайн-формою, щоби вони не стояли в черзі. Тим більше, що потрібно подбати про їх здоров’я під час пандемії.



Наприклад, щоби стати абонентом ТОВ «Полтавагаз збуту» ви можете роздрукувати заяву-приєднання до договору постачання природного газу побутовим споживачам з особистого кабінету споживача, що на офіційному сайті «Полтавагаз збут». Потрібно зайти на вкладку «Споживачам», завантажити заяву, підписати та відправити на електронну адресу: po[email protected] або поштою на адресу абонентських відділів чи вкинути до скриньок, які розміщені в абонентських відділах або в відділеннях АТ «Полтава-банк».



Якщо ви бажаєте стати клієнтом «Натфогазу», потрібно зайти на сайт gas.ua, натиснути на вкладку «Стати нашим клієнтом» та пройти покрокову інструкцію, заповнивши надавши ваші персональні дані. Також оформити договір можна в офісі на вул. Героїв-Чорнобильців, 1, або у Центрі оплат та підключень на вул. Івана Мазепи, 9. Подати заявку та стати клієнтом «Нафтогазу» можна у 15 відділеннях Ощадбанку.



Переглянути тарифи інших постачальників газу можна на сайті gazpravda.com.ua.


Микола ЛИСОГОР, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?